Rok 2017 má byť rokom umelej inteligencie, upgrade dostane aj Siri

Rok 2017 môže byť rokom umelej inteligencie. Podľa nového tvrdenia by sme tento rok mali zažiť skutočný AI Boom, ktorého výsledkom by mala byť vylepšená kvalita umelej inteligencie na zariadeniach od Apple, Samsungu, Huawei, LG a Xiaomi.

Všetci menovaní by mali v priebehu roka prísť s novými alebo vylepšenými riešeniami, ktoré budú zahrnuté v nových zariadeniach a budú mať za cieľ pomôcť užívateľom. Upgrade AI naprieč celým odvetvím by sa mal odraziť jednak v kvalite rozpoznávania reči a tiež by mala rozumieť kontextu. Viacmenej prototypom toho, čo sa chystá, môže byť Cortana, ktorá kontextu rozumie a netreba jej dávať robotické príkazy, ale stačí sa s ňou rozprávať s ona si z bežnej vety vezme kľúčové požiadavky.

Presne takto by sa mohla už v budúcej revízii chovať Siri, pričom debutovať by mohla na iPhone 8. Problém s tvrdením DigiTimes je však, že o iPhone hovorí v množnom čísle a teda nie je jasné, či to platí už pre najbližšiu generáciu alebo až tú, ktorá nasleduje za ňou. Kvôli vylepšeniam v oblasti AI mal Apple tiež minulý rok odkúpiť startup Turi a chce jeho objavy využiť v budúcej verzii Siri. Dokonca existuje možnosť, že Siri bude mať nový domov v reproduktore na štýl Amazon Echo.

Ostatní výrobcovia tiež plánujú veľké zmeny. Samsung Galaxy S8 by mal ponúknuť hlasového asistenta Bixby. Na ňom pracujú pôvodní tvorcovia Siri, ktorých Apple po odchode Steva Jobsa údajne vyštval. Huawei sa spolieha na Alexu od Amazonu, ktorá sa v USA teší popularite zo strany užívateľov. Práve tú chce Amazon v dohľadnej dobe posunúť na vyšší level. Údajne má pripravovať nové Echo so 7-palcovým dotykovým displejom. LG je otvorené viacerým alternatívam a zatiaľ čo do domácich spotrebičov plánuje zahrnúť Alexu, v mobiloch sa rozhoduje medzi ňou a Google Assistantom. Toho chce vo svojich zariadeniach určite využiť Google a Xiaomi.

Očakáva sa tiež, že v závislosti od kvality a schopností umelej inteligencie sa bude v roku 2017 tiež odvíjať rast akcií a predaje zariadení.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.