12″ MacBook má kuriózny problém s klávesnicou

Užívatelia nového 12″ MacBooku narazili na veľmi nepríjemný problém. Hoci to spočiatku vyzeralo, že Apple s ním priniesol nový a bezchybný mechanizmus klávesnice, niektorí užívatelia pocítili pravý opak.

Niekoľko z nich sa totiž priamo na fórach Apple Support Communities sťažuje na problém so zasekávajúcimi sa klávesmi na 12″ MacBooku. Problém má na svedomí zrejme prach a špina, ktorá sa dokáže dostať pod klávesnicu aj napriek úžasnej tenkosti. Podľa hlásení to tiež vyzerá, že problém je veľmi náhodný a netýka sa žiadnej konkrétnej klávesy. Niekto sa sťažuje na slabšie reagujúci kláves “I”, zatiaľ čo niekomu nefunguje medzerník alebo ľavý Shift. Istému užívateľovi sa pre zmenu zasekol Enter iba tri mesiace od kúpy počítača. Problém sa podľa všetkého týka aj najnovšieho MacBooku Pro, ktorý využíva rovnaký mechanizmus klávesnice.

Čo sa týka riešenia problému, Apple na svojom webe odporúča, že ak by k takémuto problému došlo, je treba použiť stlačený vzduch. Táto metóda, v kombinácii s použitím spudgeru, sa u viacerých užívateľoch osvedčila. Niektorí užívatelia sa ale radšej obrátili na Apple. Ten užívateľom mení ich počítače za nové kusy. Ani takéto riešenie však nie je trvalé, keďže problém sa môže prejaviť aj u náhradných kusov. Vyzerá to teda, že problém je úzko spojený s novým Butterfly mechanizmom klávesnice, ako aj so spôsobom používania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť