Predaje počítačov Mac mali v roku 2016 klesnúť o 10 %

Rok 2016 bol pre Apple všeobecne zlý, pokiaľ ide o finančné výsledky. Spoločnosť zaznamenala prvý pokles od roku 2001, čo niektorí okamžite prisudzovali začiatku konca tohto giganta.

Poklesy predajov v roku 2016 sa podpísali aj na predaji počítačov Mac. Podľa serveru Bloomberg mali predaje počítačov Mac v roku 2016 klesnúť o 10%, čo dalo ostatným výrobcom príležitosť posunúť sa nahor. Ak sa tak stalo, potom Apple klesol na piate miesto v zozname Top 5. Jeho podiel mal klesnúť na 7.1%, čo znamená, že má menej ako ASUS, Dell, HP a Lenovo. Najviac mal z tohto poklesu vyťažiť Dell, ktorého podiel narástol o viac ako 10%. Vďaka tomu mal 15,7% podiel na trhu. Najväčší podiel malo Lenovo, ktoré by však v budúcnosti mohlo svoj podiel ešte zvýšiť. Bloomberg totiž tvrdí, že Samsung a Fujitsu chcú predať svoje počítačové divízie čínskemu gigantu.

Bloomberg IDC Personal Computer Market Share 2016

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.