Nový iMac má o 80% výkonnejšiu grafickú kartu oproti svojmu predchodcovi

Tento mesiac predstavil Apple na WWDC novú radu iMacov so siedmou generáciou procesorov Intel Kaby Lake a vylepšenými grafickými kartami AMD Radeon Pro.

Na Geekbench sa už objavili benchmark testy nového 27″ palcového iMacu a predpokladajú, že nové modely (2017) sú o 15% rýchlejšie v multi-core GPU výkone v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi. Nový high-end 27″ palcový iMac od Apple v základnej konfigurácií s 3,8GHz štvorjadrovým Intel Core i5 procesorom má skóre 14,886. Minuloročný model má pre porovnanie skóre 12,853.John Poole z Primate Labs, tvorca Geekbenchu povedal, že nový 27″ palcový iMac má tiež 80% nárast výkonu grafickej karty v porovnaní s ekvivalentným modelom z roku 2015. A to vo výpočtovej úlohe ako je napríklad spracovávanie obrazu.

Nový GPU Benchmark od Geekbenchu po novom meria výkon grafickej karty spracovávaním obrazu, simuláciou fyziky, počítačovým videním, Jedná o efektívnejší a presný test, ako hodnotenie výkonu pri renderovacích úlohách.Poole taktiež tvrdí, že výpočtový výkon sa stáva podstatnejším parametrom, pretože mnohé aplikácie ako je napríklad Photoshop po novom kladú väčší dôraz na výkon grafickej karty.

Podľa Geekbenchu je CTO (zákazkový) 27″ palcový iMac s 4,2GHz štvorjadrovým Intel Core i7 procesorom najrýchlejším Mac počítačom spoločnosti Apple keď sa jedná o výkon jedného jadra (single-core preformance).  iMac tak pokračuje v trende, ktorý sa začal s modelom z roku 2014. Mac Pro z roku 2013 ostáva najrýchlejším počítačom spoločnosti Apple vo výkone viacerých jadier (multi-core preformance).

Avšak posledná veta sa v decembri s predstavením nového iMacu Pro stane minulosťou. Tento počítač bude disponovať internými súčasťami a bude sa dať považovať za workstation. To vďaka až 18 jadrovému Intel Core Xeon procesoru, Radeon Pro Vega grafickej karte, 4TB SSD a 128 GB ECC RAM. Začiatočná cena iMacu Pro sa bude pohybovať od 4,999 $ vyššie.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.