Nové hodinky od LG prinesú digitálnu korunku z Apple Watch

Ak je niečo, čo sa dá okopírovať od Apple Watch, tak to je určite digitálna korunka. Presne to si zrejme povedali v LG. Podľa nového úniku majú jeho nové hodinky ponúknuť práve takýto ovládací prvok.

LG pritom, narozdiel od ostatných výrobcov, ostáva lojálne voči platforme Android Wear 2.0 a plánuje aj naďalej vyrábať hodinky s týmto systémom. Už budúce modely, ktoré firma predstaví zrejme na veľtrhu MWC, ponúknu jednu novinku. Tou bude tlačidlo na boku, ktoré sa bude dať otáčať, čo bude slúžiť na ovládanie systému. Hodinky budú mať naďalej dotykový displej, keďže sa na nich bude dať mimo iného kresliť. Táto imidžová funkcia má slúžiť na posielanie smajlíkov alebo jednoduchých obrázkov svojim známym.

Čo sa týka digitálnej korunky, LG a Apple v tom nie sú sami. Mnohí užívatelia si už dávnejšie všimli, že otáčať sa dá aj korunka na Huawei Watch, ktorá zároveň slúži ako Power Button. Avšak, otáčanie tlačidla nemá žiaden účinok. Ale to dlhú dobu nemal ani reproduktor, ktorý sa ukrýva v spodnej časti. Ten totiž prehral zvuk poprvýkrát až s príchodom aktualizácie Android Wear 1.5, ktorá priniesla podporu reproduktorov do systému ako takého. Je teda možné, že neskôr budú aj majitelia týchto hodiniek môcť používať točivú korunku.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.