iPhone 8 má ponúknuť snímač dúhovky ako nástupcu Touch ID

O výročnom iPhone sa hovorí, že prinesie hromadu inovácií. Jednou z noviniek by mal byť aj skener dúhovky, s ktorým nakrátko zahviezdil Galaxy Note7.

Tvrdí to server DigiTimes s odvolaním na svoje zdroje, pričom skener dúhovky by mal mať rovnaký účel, aký dnes plní Touch ID. Teda by mal slúžiť jednak na odomykanie telefónu a jednak na potvrdzovanie platieb, ktoré by teraz bolo ešte rýchlejšie ako pri doterajších iPhonoch. Zároveň je jeho bezpečnosť vyššia, pretože každý z nás má jedinečný vzhľad dúhovky. Touch ID je tiež celkom bezpečnou technológiou, no dá sa oklamať napríklad získaním potrebného odtlačku od majiteľa. Nový skener by mal priniesť len špeciálny výročný model, občas označovaný ako iPhone X či iPhone Anniversary. Technológia by sa mohla volať Iris Engine, čo je názov, na ktorý Apple vlastní ochrannú známku, no zatiaľ ho nepoužíva.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.