iPhone Edition bude mať kovové telo a Touch ID na zadnej strane

Podľa nových informácií z Číny je mnoho dohadov o novom iPhone chybných. Volať sa bude iPhone Edition, nebude mať sklenené telo a taktiež sa nezbaví Touch ID.

Server iDrop News tvrdí, že získal exkluzívne informácie priamo od svojho zdroju vo Foxconne, ktorý bol v kontakte s finálnym prototypom nového smartfónu. Idú pritom priamo proti doteraz zavedeným správam. Menovite, nový iPhone nevyjde pod číslovkou 8, bude sa volať jednoducho iPhone Edition, pravdepodobne pri príležitosti desiateho výročia telefónu. Apple sa taktiež údajne rozhodol proti sklenenej zadnej strane, ktorá bola príliš náchylná na poškodenie, a znova tak uvidíme šasi z hliníku.

Duálna kamera na zadnej strane bude otočená pozdĺžne, zrejme kvôli využitiu v potenciálnom AR/VR headsete. Druhá duálna kamera sa pritom objaví na prednej strane – mala by umožňovať “3D skenovanie” objektov, ktoré sa spomínalo už pred niekoľkými týždňami.

iphone edition black
Benjamin Geskin/iDrop News

Najkontroverznejšou zmenou by však malo byť Touch ID, ktoré údajne nezmizne tak ako sa doteraz hovorilo. Aj keď jeho zabudovanie pod sklo displeja by bolo ideálne, podľa iDrop News na to zatiaľ technológia nie je pripravená. Touch ID by sa tak mal po vzore ostatných smartfónov na trhu presunúť na zadnú stranu zariadenia, priamo pod nakusnuté jablko. Home button ostane aj naďalej vpredu, bude však plne virtuálny.

Ostatné informácie sa zhodujú s doterajšími predpoveďami. iPhone Edition dostane veľký, mierne zahnutý OLED displej s minimálnymi okrajmi, nový čip A11 a bezdrôtové nabíjanie.

Stránka taktiež zverejnila vlastnú vizualizáciu nového iPhonu, ktorá ukazuje ako by takýto iPhone mohol vyzerať.

iphone edition original iphone
Nový iPhone Edition v porovnaní s originálnym iPhonom z roku 2007. Zdroj: Benjamin Geskin/iDrop News

Aj keď to všetko znie pomerne realisticky – hlavne s ohľadom na častokrát prestrelené očakávania pri nových produktoch – berme tieto dohady s rezervou. Možno boli všetky doterajšie informácie nepravdivé a možno Apple testoval viacero prototypov, možno sú však informácie “priamo od zroja” jednoducho falošné.

Čo si myslíte vy? Preferovali by ste celkom nový, sklenený dizajn, alebo vám viac vyhovuje súčasné hliníkové telo? Vyjadrite sa v komentároch pod článkom.

komentárov
  1. Dúfam, že to nie je pravda… bol by to ten najškaredší dizajn iPhonu, ktorý by mohol Apple vyprodukovať. Veľmi mi to pripomína tie nevkusné android telefóny, ktoré by som si nekúpil ani keby ich rozdávali zadarmo.

    0
    0
  2. aneb milionty prvni blud na scene. Ten zadek vypada, jak by to nekdo blbe poskladal :D

    Ale zapomente na tyhle blbosti, ja tu mam opravdu “exkluzívne informácie priamo od svojho zdroju vo Foxconne”. Muj svagr tam totiz dela hajzlbabu a ve tretim patre na panech za vytahovou sachtou (pro ty z vas, co to tam znate) odposlechl, ze novy iPhone nas bude obklopovat kolem dokola ve tvaru nekonecne smycky. Je to odkaz na Infinite Loop a inzenyri toho dosahli zakrivenim casoprostoru.

    Vedlejsim efektem je, ze se ve Foxconnu zacali ztracet zamestnanci, coz negativne ovlivnuje ukazatel jejich fluktuace. Nove spusteny vyrobni proces ma evidentne jeste svoje mouchy. Tim Cock se tak pozitri chysta primo do Foxconnu na zasedani krizoveho menezmentu, coz rozdelilo cely Apple na dva tabory. Jedni se modli, aby taky nezmizel, a druzi doufaji v pravy opak. Svagr (pokud nezmizi) mne bude i dale informovat, tak zustante na prijmu!

    0
    0
  3. Kym iPhone bude mat toto, hento, tamto a este aj toto … vsetci ostatni to tam uz davno maju … ach jaj dokedy Cook, dokedy? Esteze nam davas tie priteple smajliky kazdu chvilu :-(

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.