iPhone 8 dostane prednú kameru s pokročilým 3D skenovaním

iPhone 8 prinesie nejednu novinku, jednou z nich bude aj odstránenie ikonického Home buttonu. Touch ID sa presunie pod displej a asistovať by mu mohla nová “3D” predná kamera.

O novom iPhone a jeho funkcionalite lietajú rôzne dohady, jedným z najstarších a najviac opakovaných je presunutie Touch ID senzora pod sklíčko displeja. Apple na túto technológiu vlastní viacero patentov, no ich implementácia pravdepodobne nie je najjednoduchšia. V posledných mesiacoch sa čoraz viac hovorilo o tom, že skenovanie odtlačku prsta by mohlo kompletne nahradiť skenovanie tváre a očnej dúhovky. Túto teóriu podporilo aj odkúpenie viacerých startupov so súvisiacou technológiou.

Je tak možné, že sa dočkáme dvojitej biometrickej autentifikácie – Touch ID by mohlo dopĺňať skenovanie tváre, čo by teoreticky umožnilo rýchlejšie a spoľahlivejšie odomykanie. Nové info o tejto funkcionalite prináša každého obľúbený analytik Ming-Chi Kuo. Ten vraví, že iPhone 8 prinesie “revolučnú” prednú kameru, ktorá pozostáva z troch modulov schopných rozpoznávať 3D priestor.

Koncept s obrovským OLED displejom na prednej strane. Zdroj: MacRumors

Princíp jej fungovania by mohol byť podobný fotoaparátu na iPhone 7 Plus, ktorého dve šošovky umožňujú tvorbu hĺbkovej mapy prostredia. Na rozdiel od neho však bude predná kamera využívať infračervené senzory, ktoré síce “3D” fotku nezhotovia, zato ale ponúknu oveľa presnejšie skeny. iPhone by následne skombinoval klasickú 2D fotografiu objektu s informáciami z infračervených senzorov.

Technológiu budú údajne poháňať algoritmy od spoločnosti PrimeSense, ktorú Apple odkúpil v roku 2013 a okrem rozpoznávania tváre a očnej dúhovky by sa teoreticky mohla uplatniť aj na hry, či virtuálnu realitu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.