iPhone 8 by mohol ponúknuť batériu 5,5″ modelu v 4,7″ tele

Máme tu ďalšie informácie o tohtoročnom iPhone, označovanom aj ako iPhone 8, či X. Tentoraz sa týkajú batérie, ktorá by sa mohla popri ostatných novinkách stať skutočným ťahákom nového smartfónu.

Súčasný iPhone nie je čo sa týka výdrže žiadny prieborník. Môže za to predovšetkým tenké telo s pomerne malou, 4,7“ uhlopriečkou, čo má za následok aj malú kapacitu batérie. Jeho väčší braček, iPhone 7 Plus, je na tom však mnohonásobne lepšie a kľudne dokáže prežiť aj dva dni plného nasadenia. Nevýhodou je jeho veľkosť – nie každý chce so sebou nosiť 5,5” telefón.

Predstavte si však kompaktný iPhone s kapacitou väčšieho Plus modelu. Podľa známeho analytika Ming-Chi Kua je presne takýto scenár pravdepodobný v prípade OLED verzie pripravovaného iPhonu 8. Už vieme, že tá nebude robiť kompromisy ohľadom ceny komponentov, čo by mohli viesť k celkom zaujímavým technologickým inováciám.

iphone 8 batéria ming-chi kuo
Rozloženie batérie (modrá) a SLP matičnej dosky (zelená) v 2017 iPhonoch – LCD model vľavo a OLED model v strede, oproti súčasnému iPhonu 7 napravo. Zdroj: KGI Securities

Podľa Kua bude OLED iPhone 8 využívať pokročilejší typ matičnej dosky. Tzv. “vrstvená” SLP doska v tele telefónu zaberá podstatne menej miesta, čo znamená viac priestoru pre ostatné komponenty – napríklad batériu. Kuo očakáva batériu s kapacitou 2 700 mAh v tele veľmi podobnom súčasnému 4,7″ iPhonu. Takáto kapacita by sa doťahovala na iPhone 7 Plus, ktorý momentálne ponúka 2 900 mAh. Spolu s novým OLED displejom, ktorý je šetrnejší na batériu by však v celkovej výdrži mohol Plus model hravo prekonať. Pre porovnanie, iPhone 7 obsahuje len batériu s kapacitou 1 960 mAh.

iPhone 8 by mal okrem toho disponovať približne 5″ uhlopriečkou bez rámikov a so zabudovaným Touch ID. Hovorí sa taktiež o skeneri očnej dúhovky, bezdrôtovom nabíjaní a novom sklenenom dizajne. Použitie drahších komponentov by však jeho výslednú cenu mohlo vyšplhať až nad 1 000 eur.

komentáre
  1. Zajímalo by mě, kdo reálně potřebuje ty supertenké superlehké mobily, do kterých se nevejde baterie se slušnou kapacitou. Já nevím co ostatní, ale já bych naopak pocitově uvítal navýšení masivnosti přístroje, navíc pokud by to bylo bonifikováno výrazným nárůtem výdrže akumulátoru.

    0
    0
  2. Mne je len smiesne, ako si ohlasením iP8 “podporuju” predaje iP7 a iP7+. Radsej nech konecne urobia upgrade iMacu, Macu Pro a Mac Mini. To ma zaujima.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.