iPhone 8 bude prémiový aj cenovo, predávať by sa mal za vyše tisíc eur

Očakávaný iPhone 8, prezývaný aj ako 10th Anniversary edícia, bude podľa všetkého nabitý skutočne zaujímavými funkciami. Avšak zaplatíme si za ne.

Server Fast Company prišiel včera s kontroverznou správou, podľa ktorej by nová vlajková loď kalifornskej spoločnosti mala štartovať na cenovke vyše 1000 dolárov. Po prirátaní dane a prepočtu na eurá by sa tak cena v Európe mohla pohybovať okolo 1100 až 1200 eur.

Magickú tisícovú hranicu už teraz prekračuje najvyšší predávaný model v podobe iPhonu 7 Plus s 256 GB kapacitou, ktorý je dostupný za 1119 eur. iPhone 8 by mal tento rok priniesť veľké zmeny a je celkom pravdepodobné, že za podobnú sumu.

Čo konkrétne však pre nás Apple pri desiatom výročí chystá? Fast Company okrem cenovky od svojich zdrojov získal aj niekoľko detailov o hardvéri nového telefónu. Niektoré z nich sme už počuli, niektoré sú nové a iné si zas protirečia s ostatnými zdrojmi. Berme preto nasledovné údaje s rezervou.

Ultimátny iPhone

Ako už vieme, dizajn iPhonu by mal pozostávať zo skleneného tela s oceľovým rámikom, podobne ako pri ikonickom iPhone 4. OLED panel so vstavaným Touch ID senzorom a tlačidlom Home by však mal byť hlavným ťahákom telefónu. FC hovorí o pomerne veľkej uhlopriečke 5,8“, zatiaľ čo doteraz sme počuli predovšetkým o 5” variante.

Okrem odstránenia samostatného Home tlačidla však môžu zmenou prejsť aj fyzické tlačidla na bokoch telefónu – nahradiť by ich mali dotykové varianty. Článok ďalej hovorí o rýchlejších pamätiach, LTE modemu od Intelu, či 3D rozpoznávacej technológii, na ktorej Apple spolupracuje s firmou Lumentum. iPhone by mal opäť poskytovať duálny fotoaparát z minuloročného Plus modelu a prekvapivo, aj značne väčšiu batériu ako u predchodcov.

iphone 8 koncept
Koncept veľkého displeja bez rámikov. Zdroj: Thadeu Brandão

Práve množstvo nových komponentov a neotestovaných technológií môže stáť za väčšími nákladmi na výrobu, čo sa následne pri zachovaní marží prejaví na zvýšenej cenovke. iPhone 8, označovaný v článku aj ako “iPhone X”, preto bude s najväčšou pravdepodobnosťou v tohtoročnej ponuke prémiovou variantou.

Dopĺňať by ho mali dva “cenovo dostupnejšíe” (rozumej rovnako drahé ako doteraz) modely s tradičnými LCD obrazovkami a pravdepodobne aj súčasným hliníkovým dizajnom – 4,7“ iPhone 7s5,5” iPhone 7s Plus. Model 8/X by sa tak stal akousi ochutnávkou toho, kam bude iPhone v najbližších rokoch smerovať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?