iOS 11.2 obsahuje SiriKit pre HomePod – hlasové rozhranie na ovládanie aplikácií tretích strán

Včera vydaná beta iOS 11.2 prináša nové vývojárske rozhranie pre reproduktor HomePod. Umožní mu spolupracovať s aplikáciami tretích strán na iOS zariadeniach.

SiriKit je séria nástrojov pre vývojárov, ktoré umožňujú implementáciu hlasových príkazov pre aplikácie tretích strán, ktoré by Apple normálne nepodporoval. Zatiaľ sú však obmedzené na veci ako objednávanie jázd cez Uber, posielanie správ a peňazí, volanie cez VoIP a po poslednom update je možné zadávať aj to-do zoznamy a poznámky.

Rovnaké príkazy by mali s príchodom HomePodu fungovať aj na ňom, bude však treba, aby sa v blízkosti nachádzalo podporované iOS zariadenie. HomePod príkaz rozpozná a odošle ho na iPhone, či iPad v blízkosti. Detaily o funkcií zatiaľ nie sú príliš jasné a počkať si budeme musieť na samotný HomePod, vývojári sa však s novým iOS môžu pripraviť už teraz.

SiriKit umožní cez Siri na HomePode vykonávať aj veci, ktoré samotný reproduktor nepodporuje a teoreticky by mal fungovať s každou optimalizovanou iOS aplikáciou. Ide o dosť rozdielny prístup než v prípade konkurencie ako Amazon Echo, ktorý informácie odosiela a spracúva v cloude.

HomePod sa na verejnosť dostane v priebehu tohto decembra.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.