Apple vydal iOS 11.1, prináša desiatky nových emoji, 3D Touch prepínač aplikácií a opravy chýb

Apple práve vydal finálnu verziu iOS 11.1, prináša opravy mnohých chýb, 70 nových emoji a vracia späť multitasking pomocou 3D Touch.

Update vychádza vyše mesiac po uvoľnení pôvodnej iOS 11 verzie a zo všetkých noviniek môžeme vyzdvihnúť napríklad opravu pre bug s funkciou Reachability, kde na domovskej obrazovke nešlo stiahnuť notifikačnú lištu, opravu pre Wi-Fi zraniteľnosť KRACK, ktorá ohrozovala pripojenia do sietí s WPA2 šifrovaním a mnoho ďalších. Plný zoznam oficiálnych zmien si môžete pozrieť na konci článku.

Po odstránení v prvých beta verziách sa vracia aj možnosť prepínať aplikácie pomocou 3D Touch gesta na kraji obrazovky. Medzi 70 nových emoji patria napríklad nové reakcie ako nadávajúca, či vracajúca tvár, nové zvieratá ako zebra a žirafa, či fantastické bytosti, vrátane upíra. Detaily o nových emoji si môžete pozrieť v tomto článku.

Nikde však zatiaľ nenájdeme dve funkcie, ktoré Apple sľubuje už od WWDC. Posielanie peňazí cez iMessage – Apple Pay Cash, zatiaľ údajne testujú interne zamestnanci spoločnosti, jeho absencia nás však u nás mrzieť nemusí. Po ďalšej funkcii – synchronizovaní iMessage histórie cez iCloud, sa však zdá sa zľahla zem. Objaví sa zrejme v niektorej z ďalších aktualizácií, ako iOS 11.2, ktorá je od včera v beta teste.

iOS 11.1 si môžete stiahnuť priamo na svojom zariadení, alebo prostredníctvom iTunes.

iOS 11.1 prináša viac ako 70 nových emoji a obsahuje opravy chýb a vylepšenia.

  • Emoji
  • Viac ako 70 nových emoji vrátane rôznych jedál, zvierat, mýtických bytostí, oblečenia, expresívnejších smajlíkov, rodovo neutrálnych emotikonov a ďalších
  • Fotky
  • Riešenie problému, pri ktorom sa niektoré fotky mohli zobraziť rozmazané
  • Riešenie problému, ktorý mohol spôsobovať spomalené prehrávanie efektov Live Photo
  • Oprava problému, pri ktorom sa niektoré fotky nemuseli zobraziť v albume Ľudia po obnove zo zálohy v iCloude
  • Oprava problému, ktorý mohol mať nepriaznivý vplyv na výkon pri prechádzaní snímok obrazovky
  • Prístupnosť
  • Vylepšenie podpory Braillovho písma pre vstup anglickej skrátenej formy Grade 2
  • Vylepšenie prístupu VoiceOveru k viacstranovým PDF súborom
  • Vylepšenie akcií rotora VoiceOveru pre oznamovanie prichádzajúcich hlásení
  • Vylepšenie menu akcií rotora VoiceOveru pri odstraňovaní aplikácie z prepínača aplikácií
  • Oprava problému, pri ktorom sa u niektorých užívateľov nezobrazovali alternatívne klávesy počas používania funkcie VoiceOver s dotykovým písaním
  • Oprava problému, pri ktorom sa rotor VoiceOveru v aplikácii Mail vždy vracal na predvolenú akciu
  • Oprava problému, pri ktorom rotor VoiceOveru nevymazával správy
  • Ďalšie vylepšenia a opravy
  • Vrátená podpora pre prístup k prepínaču aplikácií zatlačením na okraj displeja pomocou gesta 3D Touch
  • Oprava problému, ktorý spôsoboval opätovné zobrazovanie vyčistených hlásení aplikácie Mail na zamknutej ploche
  • Oprava problému, ktorý bránil presúvaniu dát medzi spravovanými aplikáciami vo firemnom prostredí
  • Oprava problému, ktorý spôsoboval nepresnosti v polohových dátach pri používaní niektorých typov GPS príslušenstva tretích strán
  • Riešenie problému, pri ktorom sa v aplikácii Apple Watch zobrazovali nastavenia hlásení srdcovej frekvencie (týka sa Apple Watch 1. generácie)
  • Oprava problému, pri ktorom sa ikony aplikácií nezobrazovali v hláseniach na Apple Watch

UložiťUložiťUložiťUložiť

komentárov
  1. Ja som po update na 11.1 na iPhone SE nevedel nikam zavolat mam operatora ORANGE.
    Nestretol sa niekto s podobnym problemom?

    Dakujem.

    0
    0
  2. Myslite že niekedy prídu s tým že wifi a Bluetooth sa dá vypnúť aj vo vysuvnych skratkách? Lebo ja to vypnem a odpojí ma ale budem to tak či tak musieť vypnúť cez nastavenia..

    0
    0
  3. Ja som maximálne sklamaná z celej verzie iOS 11. Jak som iPhony milovala a roky som si nevedela predstaviť iný mobil, ako práve ten od Applu, každým dňom viac a viac premýšľam nad kúpou konkurenčnej značky a na dobro sa s Applom rozlúčiť. Ani po niekoľkých aktualizáciách nie sú schopní vyriešiť základné problémy. Batéria mi vydrží možno polovicu času ako kedysi, ale čo ma ozaj najviac rozčuľuje, že sa mi neustále samá od seba zapína služba CLIR… Myslím si, že v Apple mali od septembra dosť času na to aby aspoň tieto základné problémy vyriešili ale nie. Radšej pridajme nových smajlíkov… Fakt nemám slov a pokiaľ to nezačne Apple čo najskôr riešiť, bojím sa, že stratia veľa zákazníkov. Je smutné podotknúť, že môj iPhone 5 momentálne šľape podstatne lepšie ako iPhone 7, len vďaka tejto “úžasnej” aktualizácií.

    0
    0
  4. Ahojte,
    chcel by som sa vas velmi pekne opytat ci sa uz niekto stretol na iphone 6s plus s problemom prehravania online videi. Vyskusal som uz asi 4 stranky na online sledovanie filmov, no ziadna nefunguje; stale len to kolecko ze nacitava sa, no nikdy sa nic nespusti. Internetovym pripojenim to urcite nie je. Vsetky ostatne videa ako napr z youtube a podobne idu super. Vdaka

    0
    0
  5. Ignorujem prechod na novú verziu lebo som čítal, a zhrozil som sa, že sa Apple rozhol, že mi nedovolí vypnúť Bluetooth, WiFi aj GPS. Je úple jedno aký nezmyselný dôvod si vymyslel, poznám ho, ale dnes, keď hrozí strata dát a identity z každej strany, o zvýšenej spotrebe ani nehovoriac, radšej iPhone vyhodím, ako by som mal toto akceptovať. Neviete, či v tomto smere nie je čosi nové?

    0
    0
  6. Same bugy a nedorobene a nefungujuce features…. Ale nevadi, ved mame predsa nove emoji… Quo vadis Apple? A dnes ceresnicka na torte – root pristup v macOS 10.13 pre kazdeho – to uz je vrchol neschopneho managementu na cele s genialnym Cookom.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.