Google Maps predstavil funkciu zdieľania real-time polohy

Google včera informoval o novej aktualizácií pre iOS, Android a desktop verziu Google Maps.

Táto aktualizácia okrem iného prinesie aj nový spôsob, akým môžu užívatelia zdieľať svoju real-time polohu s rodinou či priateľmi. Google Maps tak získa náskok proti svojmu najväčšiemu konkurentovi Apple Maps. V Apple Maps, Správach a Find My Friends chýba funkcia, ktorá by umožnila real-time sledovanie pohybu vašej rodiny či priateľa.

V iOS verzii Google Maps si užívateľ klikne na bočné menu, zvolí  “Share Location” (Zdieľať polohu) a vyberie si zo zoznamu schválených kontaktov, kde zvolené osoby následne uvidia užívateľovu polohu v reálnom čase. Kontakty sú vytiahnuté z existujúcich Google účtov a pokiaľ osoba, s ktorou potrebujete nutne zdieľať polohu nemá Google účet, môžete danej osobe jednoducho cez správu poslať link s odkazom.

Po tom, čo užívateľ zazdieľa svoju polohu, bude sa zvoleným kontaktom zobrazovať ako malá ikonka s obrázkom tváre, ktorá sa bude na mape pohybovať v závislosti od lokácie užívateľa.  Malá ikonka nad kompasom v aplikácia pripomenie užívateľovi, že zdieľa svoju svoju polohu.

Google včera taktiež pridal aj video, v ktorom je nová funkcia Google Maps demonštrovaná. Na príklade scenára narodeninovej párty nám video ukazuje, že táto nová funkcia môže byť veľmi užitočná. Video taktiež poukazuje na funkciu zdieľania polohy auta aby tak druhá strana vedela kde je auto a približný čas, kedy dorazí do cieľa.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.