Apple odkúpil populárnu iOS aplikáciu Workflow

Apple práve dokončil akvizíciu aplikácie Workflow, slúžiacej na jednoduchú automatizáciu komplikovaných procesov na iOS.

Workflow je jendou z najznámejších “power user” aplikácií na App Store, predovšetkým kvôli skĺbeniu jednoduchého dizajnu a obrovskej flexibility, ktorú ponúka. Aplikácia v zásade umožňuje vykonávanie širokej škály príkazov pomocou jediného dotyku – môžete s nimi napríklad uploadovať najnovšiu fotku na Dropbox, alebo sa nechať navigovať domov, či do najbližšej kaviarne.

Workflow pracuje so všetkými známymi aplikáciami, či už vstavanými alebo od tretích strán. Vytvoriť si pritom môžete celkom vlastný workflow, alebo siahnuť po už pripravených, ktoré sú dostupné vo vstavanej galérii.

workflow iphone ipad watch

Aplikácia je na trhu už zopár rokov a u zákazníkov zožala veľký úspech. V roku 2015 sa dokonca stala výhercom každoročných Apple Design Awards, vďaka svojej excelentnej podpore prístupnosti – predovšetkým čo sa týka funkcie VoiceOver, ktorá umožňuje ovládanie systému pre nevidiacich.

Okrem samotnej aplikácie však Apple získal aj malý tím vývojárov stojacich za ňou. Jeho súčasťou je aj Ari Weinstein, ktorý začínal ako tvorca jailbreakov pre iPhone a neskôr predstavil aplikáciu DeskConnect pre Mac.

“Sme nadšení, že sa môžeme pridať k Applu,” vraví Weinstein. “S Applom sme úzko spolupracovali už od samého začiatku, odkedy sme naštartovali našu spoločnosť ako študenti zúčastňujúci sa WWDC, až po vývoj a spustenie Workflowu a jeho úžasného úspechu na App Store. Nemôžeme sa dočkať, kým posunieme našu prácu na vyšší level a prispejeme ňou k produktom, ktoré ovplyvňujú ľudí po celom svete.”

workflow tím
Workflow tím počas cien Apple Design Awards. Zdroj: TechCrunch

Akvizícia Workflowu je zaujímavá aj z ďalšieho hľadiska. Len nedávno totiž spoločnosť opustila legenda v podobe Sala Saghoiana, ktorý stál za aplikáciou Automator pre Mac. Jeho pozícia bola následne zrušená a nikto nevedel, aká je budúcnosť automatizácie pre Apple platformy. Teraz je takmer isté, že plody práce Weinsteina a jeho tímu čoskoro uvidíme ako natívnu súčasť iOS, či už v jednej, alebo druhej podobe. Ako očividná sa napríklad ponúka integrácia so Siri a umelou inteligenciou.

To však neznamená, že Apple aplikáciu ako obvykle pohltí a vypne. Server TechCrunch potvrdzuje, že Workflow bude aj naďalej dostupný na stiahnutie, spolu s funkčnou galériou rozšírení. Aplikácia je navyše od dneška dostupná úplne zadarmo.

Workflow pre iPhone a iPad si môžete stiahnuť zadarmo na App Store.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.