Find My Mac s mobilnou konektivitou na iMacu Pro?

Pred pár dňami sme písali, že iMac Pro bude pravdepodobne obsahovať ARM čip, ktorý umožní hneď niekoľko nových funkcií. Teraz sa hovorí aj potenciálnom mobilnom pripojení.

S nápadom prišiel blog Pike’s Universum, ktorý ešte začiatkom tohto roka priniesol niekoľko dôležitých informácií o nových Macoch, väčšina z nich sa zatiaľ naplnila. Teraz vo firmvéri pripravovaného iMacu Pro objavil kód naznačujúci na nejakú formu mobilného pripojenia pre 5 tisíc dolárový desktop od Applu.

S prihliadnutím na cenu novej Pro mašiny a taktiež pomerne prenosnému tvaru tenkého 27-palcového monitora Pike špekuluje, že by mohlo ísť práve o implementáciu funkcie Find My Mac. Tá by sa podľa neho nedala vypnúť ani vymazaním pevného disku (vďaka A10 koprocesoru s vlastnou pamäťou), čo by určite pomohlo pri jeho strate. Druhou variantou môže byť využitie SIM karty na vykonávanie hovorov – pri funkcii Continuity so spárovaným iPhonom si však táto možnosť zrejme priveľa fanúšikov nenájde.

Či už máte o nový iMac Pro záujem alebo nie, podľa všetkého sa pri ňom môžeme tešiť na niekoľko nových hardvérových funkcií, o ktorých Apple na júnovej WWDC príliš nehovoril.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.