Dodávky iPhonu X budú veľmi slabé

Do konca tohto roka sa ku zákazníkom dostane iba 20 miliónmi kusov iPhonu X, z čoho vyplýva, že dostupnosť počas sviatkov a nákupnej sezóny bude veľmi nízka.

Vyššie uvedené číslo je iba polovica, ktorú Apple plánoval vyrobiť ešte do konta tohto roka. Takáto nedostatočne nízka produkcia iPhonu X je spôsobená výrobnou komplikáciou s TrueDepth kamerou a 3D systémom rozpoznávania tváre, ktoré sú hnacím motorom Face ID a Animoji. Dobrou, ale zároveň aj zlou správou je, že dodávatelia pre Apple pravdepodobne zvýšili svoju produkciu ale iba po obmedzenú dobu a to iba do konca septembra. iPhone X sú aktuálne vyrábané približne 10 miliónov kusov za mesiac.

Povráva sa, že Apple začal jednať s ostatnými výrobcami ohľadne dodatočnej výroby určitých súčastí, čo by mohlo podľa správ rapídne zvýšiť produkciu. Napríklad Jeff Pu, analytik Yuanta Investment Consulting predpovedal, že v prvej vlne predaja bude dostupných 45 miliónov kusov iPhonu X. Avšak jeho najnovšia predpoveď odhaduje iba 36 miliónov kusov dostupných do konca roka.

Analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities zo začiatku predpovedal 30-35 miliónov vyrobených kusov. Neskôr svoju predpoveď znížil na 25-30 miliónov kusov. Očakáva, že do začiatočných vĺn sa dostane 2-3 miliónov kusov. Predobjednávky iPhonu X začínajú v piatok o 00:01 pacifického času na stránke apple.com. Oficiálne sa predaj začína 3. novembra.

komentáre
  1. Len aby sa nestalo, ze ked uz dodavky budu normalne, nikto uz nebude chciet 3/4 roka stary telefon. Zacina sa nam Apple Keynote menit na Dreamnote alebo ForgetNote :-)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.