Bývalý viceprezident Spotify sa dnes podieľa na vývoji Apple Music

V hudobnom svete sa minulý týždeň udiali zaujímavé zmeny. Jeden z významných manažérov Spotify prešiel k Applu a bude sa podieľať na ďalšom vývoji Apple Music.

Steve Savoca pôvodne pracoval v Spotify ako viceprezident pre obsah. Vo svojej funkcii teda dohliadal na to najdôležitejšie, čo Spotify malo – hudobný obsah, exkluzivity a zmluvy s mnohými veľkými aj malými vydavateľstvami. Tieto svoje skúsenosti si vezme so sebou do Applu, kde bude mať an starosti uzatváranie partnerstiev s nezávislými hudobnými vydavateľstvami. Podľa Business Insideru by mal Savoca jednať predovšetkým so zahraničnými labelmi, no spolupracovať má aj s tými americkými.

Savoca v minulosti pracoval v marketingu pre viaceré hudobné vydavateľstvá, dnes je jedným z riaditeľov Music Business Association. V 90-tych rokoch minulého storočia bol tiež bubeníkom indierockovej kapely Werefrogs, ktorá počas 6-ročnej existencie vydala jeden album a tri single. Pracovala tiež na druhom albume, ten však nebol vydaný.

Steve Savoca Spotify Apple Music

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.