Autonómne testovacie vozidlo Apple bolo zachytené na videu

Za posledné týždne testoval Apple svoje autonómny vodičský softvér v troch vozidlách SUV, Lexus RX450h, ktoré boli odfotografované ako sa pohybujú po San Francisco Bay Area. 

Toto ráno jeden z čitateľov MacRumors natočil video jedného z vyššie spomenutých SVU a vďaka tomuto nám poskytol bližší pohľad na vozidlá, ktoré Apple testuje. SUV je vybavené niekoľkými senzormi a kamerami, vďaka čomu ľahšie vidí keď je na ceste. Používa najlepší Velodyne 64-kanálový lidar, dva alebo viac radarov a niekoľko kamier pre navigáciu.

Apple získal 14.4.2017 povolenie DMV pre testovanie autonómnych áut. Netrvalo dlho kým sa tieto autá objavili na ceste. Vozidlá šoféruje 6 zamestnancov Apple, ktorí sú expertmi v autonómnych vozidlách a vďaka tomu môže Apple testovať svoj autonómny softvér, ktorý je vo vývoji.

Spoločnosť pracuje na technológií autonómneho vozidla už niekoľko rokov a pôvodne malo podľa informácií predstaviť svoje vlastné Apple auto. Nakoniec sa nič nekonalo. Avšak Apple priznal, že pracuje na autonómnom vodičskom softvéri, pod vedením Boba Mansfielda.

Apple dal podľa informácií svojmu vodičskému tímu úlohu, aby v roku 2017 dokázal potrebu vodičského autonómneho softvéru spoločnosti Apple. Takýto systém by umožnil Applu spojiť sa s výrobcami automobilov a viedol by k niečomu ako je omnoho pokročilejší CarPlay.

Aj keď je Apple známy svojim zatajovaním, jeho testovanie autonómneho vozidla bude prebiehať pred očami verejnosti. Spoločnosti v Kalifornii, ktoré sa podieľajú na programe testovania autonómnych vozidiel musia vyplniť správy, ktoré zdieľajú mnohé detaily testovacieho procesu, vrátane počtu najazdených kilometrov a akýchkoľvek incidentov alebo nehôd, ktoré sa naskytnú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.