Apple TV s podporou 4K HDR bude predstavená už budúci mesiac

Už od začiatku roka sa celkom intenzívne hovorí o Apple TV s podporou 4K HDR obrazu a vyzerá to, že jej ohlásenie je na dosah. Podľa serveru Bloomberg uvidíme vylepšenú Apple TV už budúci mesiac.

Piata generácia Apple TV má kvôli týmto vylešpeniam obsahovať rýchlejší procesor, s ktorým nebude problém sledovať obsah v 4K rozlíšení pri stabilnom framerate. K tomu má podporovať HDR10 pre krajšie farby, čo diváci ocenia napríklad pri pohľade na oblohu, ktorá bude realistickejšia, než kedy predtým.

Apple tiež testuje novú TV aplikáciu, ktorej kľúčovou funkciou má byť živé vysielanie. Aplikácia má zbierať živé vysielanie z aplikácií, ktoré takúto možnosť podporujú. K tomu sa Apple mal dohodnúť s niektorými poskytovateľmi obsahu na 4K live televízii. Takisto má spoločnosť začať predávať 4K filmy cez iTunes Store a diváci si určite vychutnajú obsah v najvyššom rozlíšení aj cez Netflix.

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.