NYT: iPhone 8 bude začínať na 999 dolároch

Predstavenie nového iPhonu 8 sa rýchlo blíži a ohľadom jeho ceny stále kolujú dohady. Všetky sa však zhodujú na tom, že bude vyššia ako doteraz.

To, že prémiový iPhone 8 s OLED displejom bude stáť okolo tisíc dolárov, už za uplynulý rok potvrdilo viacero zdrojov. Analytička z Goldman Sachs napríklad hovorí o dvoch modeloch za 999 dolárov (128 GB) a 1 099 dolárov (256 GB). Spoľahlivý Ming-Chi Kuo z KGI zas hovorí o cene prevyšujúcej 1 000 dolárov a to isté tvrdia aj interné zdroje pre server Fast Company.

Najnovšie sa k fámom pridáva aj Brian X Chen z New York Times, ktorý vo svojom článku spomína prémiový model s cenovkou 999 dolárov a odvoláva sa pritom na anonymné zdroje v spoločnosti. Podľa Johna Grubera z Daring Fireball ide pravdepodobne o štartovaciu cenu modelu, ktorého cena by sa vo vyšších konfiguráciách mohla pohybovať okolo 1 099 až 1 199 dolárov.

Podľa včerajších informácií o pamäťových moduloch by tohtoročné kapacity mali štartovať na základe 64 GB a k dispozícii by mohli byť aj veľké 256 GB a dokonca až 512 GB modely. OLED verziu by mali sprevádzať klasické “7s” modely, pravdepodobne aj s triezvejšou cenovkou.

iPhone 8 ponúkne 64GB miesto v základnej verzii

iPhone 8 bude podľa všetkého predstavený už druhý septembrový týždeň. Konkrétne sa hovorí o evente v utorok 12-teho, na ktorý by mohli byť rozposlané pozvánky už v najbližších dňoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.