Apple pripravuje aktualizáciu watchOS 3.2 s novou funkciou

Prvá beta watchOS 3.2 zatiaľ nie je pre developerov ešte dostupná, avšak Apple zverejnil poznámky k aktualizácií, kde sa dočítame o novinkách, ktoré sa v aktualizácií objavia. 

 

Najdôležitejšia novinka, ktorej sa dočkáme je takzvaný “Theater Mode”. Tento mód slúži na “stíšenie” displeja Apple Watch a zabráni tak jeho rozsvieteniu pri zdvihnutí alebo otočení zápästia. Aj keď bude tento mód zapnutý, užívatelia budú naďalej dostávať haptickú odozvu pre každé prichádzajúce oznámenie. Displej sa rozsvieti po ťuknutí na displej alebo po stlačení Digital Crown.

Podľa Apple bol “Theater Mode” zahrnutý v aktualizácií watchOS 3.1.3, avšak podľa všetkého nebol pre užívateľov aktívny. Môžeme teda očakávať, že sa mód aktivuje inštaláciou aktualizácie watchOS 3.2. Predošlé informácie naznačovali, že Theater Mode bude zahrnutý v iOS 10.3. No teraz už vieme, že tento mód je dizajnovaný pre Apple Watch, čo zároveň dáva aj väčší zmysel.

watchOS 3.2 taktiež prináša aj SiriKit pre Apple Watch. Umožní tak užívateľom zadávať zložitejšie príkazy ako je posielanie správ alebo platieb, bookovanie, zaznamenávanie si cvičení, volanie osobám prípadne hľadanie vo fotografiách. (Aktuálne vám pri týchto príkazoch ponúkne Siri na Apple Watch pokračovať na iPhone). SiriKit je tu s nami už od iOS 10, avšak pre Apple Watch je novinkou.

Včera boli vydané aktualizácie iOS 10.3, tvOS 10.2 a macOS Sierra 10.12.4, čo znamená, že beta watchOS 3.2 bude dostupná už čoskoro. Apple zatiaľ nezverejnil žiadny presný dátum oficiálneho vydania pre všetkých užívateľov.

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.