Apple pridal 5 nových jazykov do Swift Playground

Populárna aplikácia Swift od Apple, ktorá učí používateľa kódovať od teraz podporuje 5 nových jazykov. 

Apple dnes oznámil, že Swift Playgrounds, revolučná aplikácia pre iPad, ktorá pomáha študentom naučiť sa kódovať, je odteraz dostupná v piatich nových jazykoch, medzi ktoré patrí zjednodušená Čínština, Japončina, Francúzština, Nemčina a Latinsko-Americká Španielčina. Pre študentov, ktorí sa chcú učiť interaktívnejšie a zábavnejšie je Swift Playground tá správna voľba. Začiatočníci môžu tak objavovať svet kódovania a vďaka Swiftu, ľahko ovládateľného a prehľadného programovacieho jazyku, ktorý zároveň používa aj Apple, môžu tvoriť tak ako profesionálni developeri tvoria svetovo známe aplikácie.

Aplikácia obsahuje Apple-om vytvorenú výučbu programovania, puzzle a výzvy, ktoré naučia používateľa základné koncepty kódovania, tak ako aj vstavané šablóny aby povzbudila užívateľov ukázať svoju kreativitu a vytvoriť skutočné programy.

“Aplikácia Swift Playground pomohla ľuďom všetkých vekov naučiť sa základy kódovania a s viac ako miliónom stiahnutí, zákazníci a študenti objavili zábavnú formu ako začať so Swiftom.” Takto opísal Swift generálny riaditeľ Apple, Tim Cook.

Swift Playground funguje perfektne na iPade a je skvelým spoločníkom aj pre nový 9,7 palcový iPad, ktorý bol dnes predstavený. iPad je hit pre učiteľov a študentov po celom svete, ktorý zároveň prináša prístup ku Swift Playground a ďalším 180,000 edukačných aplikácií vytvorených špeciálne na učenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.