Apple plánuje testovať 5G siete budúcej generácie

Apple nedávno požiadal o licenciu testovať mobilné siete novej generácie.

Konkrétne by malo ísť o špeciálne tzv. “milimetrové vlny”, ktoré by mohli teoreticky dosahovať rýchlosti až do 10Gb/s. Zatiaľ sú však limitované na prázdne plochy, čo by mohlo spôsobovať problémy v husto zaľudnených mestských oblastiach.

Spoločnosť bude technológiu testovať v Cupertine a Milpitas po dobu maximálne 12 mesiacov v 28 a 39 GHz pásmach, ktoré boli nedávno odsúhlasené americkými úradmi pre nasadenie v rámci sietí piatej generácie. A aj napriek tomu, že ostrá prevádzka takýchto sietí je ešte v nedohľadne, Apple sa zrejme pripravuje na jej využitie v budúcich iPhonoch.

Druhým, aj keď menej pravdepodobným dôvodom môže byť komunikácia s obežnou dráhou, na ktorú by sa teoreticky dalo použiť vyššie spomínané 28 GHz pásmo. Apple sa v poslednom čase totiž začal zaujímať o satelitné technológie, v tejto sfére nedávno najal niekoľko expertov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.