Apple najal expertov z Googlu a NASA, pracovať budú na satelitoch a AR

Apple za uplynulé dni najal nové posily z Googlu a NASA, konkrétne ide o expertov na satelitnú komunikáciu a rozšírenú realitu.

John Fenwick a Michael Trela pracovali v Google na raketoplánoch a výrobe satelitov a po novom sa podľa serveru Bloomberg budú v Appli zodpovedať Gregovi Duffymu, spoluzakladateľovi spoločnosti Dropcam. Na čom však bude dvojica pracovať, známe nie je.

Podľa rôznych dohadov plánuje spoločnosť vylepšovať svoje mapové podklady pomocou záberov z dronov, na príslušných úradoch si už vyžiadala povolenie ku komerčnému lietaniu. Apple v roku 2015 taktiež odkúpil spoločnosť Aether Industries, ktorá sa zaoberá vývojom vysoko-výkonných rádiových vysielačov a výškových balónov, určených na tvorbu vzdušných snímok vo vysokom rozlíšení.

Satelitné snímky od spoločnosti Aether Industries.

Taktiež sa hovorí o spolupráci Applu a Boeingu na tvorbe siete viac než tisícky satelitov umiestnených v nízkej obežnej dráhe Zeme, ktoré by poskytovali širokopásmový prístup na internet. Bývalý manažér z Boeingu sa v roku 2015 taktiež stal členom správnej rady Applu.

Okrem iniciatívy v satelitnom mapovaní spoločnosť pokračuje v skúmaní rozšírenej reality (AR). Do tímu pracujúcom na smart okuliaroch a AR funkciách pre iPhone sa najnovšie pridal Jeff Noris z NASA. Ten pracoval takmer dvadsať rokov na používateľských rozhraniach pre kozmonautov. Pod jeho vedením taktiež NASA pracovala s astronautami na Medzinárodnej vesmírnej stanici a poskytla im VR headset HoloLens od Microsoftu, spolu s vlastným špecializovaným softvérom.

Na rozšírenú a virtuálnu realitu Apple upriamuje svoju pozornosť už posledných pár rokov. Tim Cook opakovane vyjadruje svoje nadšenie nad možnosťami, aké táto technológia môže priniesť do budúcich Apple produktov. Spoločnosť teraz údajne pracuje na AR okuliaroch podobným napríklad Google Glass a podľa rôznych dohadov by sme ich mohli vidieť už budúci rok.

Rozšírená realita sa taktiež časom zrejme dostane aj do budúcich iPhonov, možno už do tohtoročného iPhonu 8. To v akej podobe, však zatiaľ môžeme len hádať.

komentár
  1. Že z NASA a satelity riešia…to je úplne trápne. Zem je predsa plochá, to už vieme dosť dlho, že NASA klame a všetko je to podvrh. Aspoň jasnejšie vidíme akou veľkou je Apple súčasťou establišmentu a propagovania NWO. Ak má niekto ešte stále pochybnosti o tom, že Zem je plochá, že nám 500 rokov klamali a že nežijeme na guli valiacej sa nekonečným vesmírom, tak si pozrite video od Eric Dubay – The History of Flat Earth

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.