Apple začne vyrábať iPhone v Indii už v nasledujúcich týždňoch

Apple má dlhodobo záujem vstúpiť na indický trh, no situácia v krajine je trochu zložitejšia. Indická vláda totiž v záujme rozvoja ekonomiky požaduje, aby firmy, ktoré tu svoj tovar predávajú, ho tu aj vyrábali.

Na tieto podmienky sa Apple rozhodol po rokovaniach s indickou vládou pritakať a už v nasledujúcich mesiacoch sa začne iPhone vyrábať aj v Indii. Výrobu bude mať na starosti firma Wistron, ktorá ešte pred mesiacom vravela, že nevie o žiadnej spolupráci s Applom. Indická vláda však dnes potvrdila pravý opak a Wistron bude skutočne v Bengalúre vyrábať iPhone 6, 6s a iPhone SE. Zahájenie výroby v Indii potvrdil aj Apple, Wistron sa ale k veci nevyjadril.

iPhone 6 a iPhone 6s by sa mali začať v tejto fabrike začať vyrábať už v priebehu nasledujúcich 4 až 6 týždňov, čo znamená, že už o mesiac alebo dva sa na svete objavia prvé iPhony s nápisom Designed by Apple in California. Assembled in India. iPhone SE však do výroby vstúpi podstatne neskôr, až o 3 mesiace. Vtedy by sa mali čínske továrne pomaly preorientovať na iPhone 8 alebo niečo, čo Apple predstaví túto jeseň.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.