Tim Cook: Rozšírená realita je dôležitejšia, než VR

Tim Cook sa tento týždeň pohybuje po New Yorku a mimo iného mal cestu aj do televízneho štúdia, kde natáčal rozhovor pre Good Morning America. V relácii, ktorá je vlastne americkou obdobou Telerána, rozprával o novom iPhone 7, slúchadlách AirPods a dokonca aj o virtuálnej realite.

Cook v rozhovore upozornil na to, že existuje rozdiel medzi virtuálnou a rozšírenou realitou, ale len jedna z nich bude mať veľký dopad. Podľa neho to bude práve AR, teda rozšírená realita. “Osobne si myslím, že je rozšírená realita tá významejšia z nich, možno oveľa významnejšia, pretože nám umožňuje sedieť na mieste a vnímať okolie, rozprávať sa medzi sebou, ale zároveň nám vizuálne umožňuje mať pred sebou aj ďalšie veci. Napríklad niečo alebo niekto, o kom sa rozprávame,” povedal Cook. Z toho sa dá vyčítať, že ak Apple niečo vyvíja, bude sa to podobať skôr na HoloLens než Oculus Rift. Na druhú stranu, virtuálna realita má podľa neho veľký potenciál v školstve, kde by mohla pomôcť lepšie vizualizovať udalosti.

HoloLens

V rozhovore sa samozrejme rozprávali aj o iných veciach. Jednou z nich bol aj chýbajúci audio jack na iPhone 7. Táto zmena rozdelila fanúšikov Applu na dva tábory a kým jedni ju pokladajú za začiatok bezdrôtovej budúcnosti, iní toto rozhodnutie kritizujú. Aj na to mal Cook pripravenú odpoveď: “Budúcnosť je bezdrôtová. Keď sa konečne rozhodnete, čo má byť podľa vás budúcnosť, snažíte sa ju dosiahnuť čo najrýchlejšie. Prečo je to dôležité pre zákazníka? No, tá koncovka, ten jack, zaberajú veľa miesta v telefóne a pritom môžeme ponúknuť zákazníkovi oveľa dôležitejšie veci, než ten jack. Môžeme zväčšiť batériu. Stereo reproduktory, ktoré som spomenul, sú tu tiež len vďaka chýbajúcemu jacku.

Kritike a posmechu sa nevyhli ani nové bezdrôtové slúchadlá AirPods. Podľa niektorých pripomínajú nástavec na elektrickú zubnú kefku, iní zas vravia, že ich veľmi ľahko stratíte. “K AirPodom dostanete malú krabičku, kam ich môžete schovať. Dovnútra ich ťahá menší magnet, takže nevypadnú z miesta. Je to skvelé miesto na ich nabíjanie aj uschovávanie. Už nejakú chvíľu ich používam a pretože nemajú káble, ani raz mi nevypadli z uší. A to som bol na bežiacom páse, prechádzal som sa, skrátka všetky bežné činnosti.” Tim Cook ešte ujasnil, že aj káble majú svoju váhu a práve preto nám zvykli slúchadlá vypadávať z uší. To je hlavný dôvod, prečo je všetka potrebná technológia ukrytá priamo v slúchadlách a nevytŕča z nich prakticky nič.

apple-airpods-open_01

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.