Aplikácia pre Apple Watch dokáže detegovať arytmiu srdca

Zabudovaný monitor srdcového rytmu v Apple Watch dosahuje až 87% presnosť, keď deteguje najčastejšiu formu abnormálneho srdcového rytmu, akonáhle sa spáruje s algoritmom, ktorý prepočíta dáta. 

K tomuto objavu dospela nová štúdia, ktorá pochádza z University of California v San Franciscu a tímu, ktorý stojí za aplikáciou Cardiogram. Výskumu sa zúčastnilo 6,158 respondentov, ktorí všetci používali aplikáciu Cardiogram na Apple Watch, aby sledovali svoj srdcový rytmus. Takmer všetci mali normálne EKG. Avšak 200 participantov zistilo, že trpí paroxysmatickou fibriláciou predsiení (príležitostný nepravidelný tep srdca).

Dáta získane od respondentov a užívateľov aplikácie Cardiogram boli použité na vytvorenie neurálnej siete, ktorá dokáže rozpoznať abnormálny rytmus srdca, výhradne z dát získaných od Apple Watch. Aplikácia Cardiogram tvrdí, že dokáže takmer vždy úspešne určiť, kedy má pacient fibriláciu predsiení.

Cardiogram je startup, ktorý sa zameral na získanie informácií z dát zozbieraných v Apple Watch. Štúdium, ktoré aplikácia Cardiogram vytvorila a financuje, začala v marci 2016 a bude pokračovať ako UCSF a naďalej bude pracovať na tom, aby bola schopná vytvoriť ešte lepšiu neurálnu sieť, ktorá by mohla detegovať viac ako len fibriláciu predsiení.

Cardiogram samozrejme plánuje ešte na neurálnej sieti popracovať, predtým než ju použije, aby mohla užívateľov varovať o arytmii srdca. Spoločnosť potrebuje podstúpiť ďalšie testy, aby sa uistila, že algoritmus funguje na rôzne podmienky a zároveň aby ju mohli používať všetci užívatelia aplikácie Cardiogram

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.