Ako funguje Apple Pay na iPhone X?

Pred začatím predaja iPhonu X mnoho ľudí rozmýšľalo, ako bude fungovať Apple Pay bez Touch ID a tlačidla Domov, ktoré slúžilo na potvrdenie transakcie a overenie totožnosti. Našťastie ako sa zdá, spôsob sa moc nezmenil.

Blog MacRumors si platbu pomocou Apple Pay na iPhone X vyskúšal, aby tak priblížil čitateľom, ktorí sa s týmto spôsobom platby ešte nestretli ako Apple Pay na iPhone X pracuje. Aby ste Apple Pay na iPhone X mohli použiť, musíte mať samozrejme nastavené Apple Pay a pridanú kreditnú alebo debetnú kartu v aplikácií Wallet.

Keď už ste v obchode, ktorý podporuje platbu Apple Pay, je proces takmer rovnaký ako pri platbe pomocou Touch ID. Samozrejme menšie rozdiely sa nájdu. Keď už sa chystáte zaplatiť, dva krát rýchlo stlačte bočné tlačidlo na iPhone X, aby ste vyvolali primárnu Apple Pay kartu a následne autentifikujete platbu pomocou Face ID. iPhone X priložíte k terminálu. Pokiaľ ale chcete platiť inou kartou, uistite sa, že ste si karty na obrazovke vymenili ešte pred tým, ako sa iPhone priblížil k terminálu.

Dvojité stlačenie bočného tlačidla, ktoré otvorí aplikáciu Wallet by malo byť prednastavené. Pokiaľ nie, dá sa zapnúť navigovaním do Nastavenie -> Wallet ->Apple Pay -> presunnte možnosť Dvojité kliknutie do pozície zapnuté. urýchli vám to proces platenia.

Aby sme si to zhrnuli, Apple Pay bude na iPhone X fungovať rovnako ako na doterajších modeloch iPhonov. Touch ID vystrieda Face ID. Už teda iba čakať, kým príde Apple Pay na Slovensko a Česko. Ako ale odpísal Tim Cook na mail českého čitateľa dotazujúceho sa na Apple Pay pre CŘ/SR, bude to veľmi skoro.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.