10,5″ iPad Pro vstupuje do výroby, dátum vydania však ostáva neznámy

Podľa najnovších správ sa nový iPad Pro s 10,5-palcovým displejom pomaly dostáva do výroby. Či sa ho však dočkáme ešte na jar, v lete, alebo až koncom roka, je otázne.

Informácie z rôznych zdrojov sa zásadne líšia. Podľa predošlých dohadov mal byť nový iPad predstavený už teraz, po boku lacnejšieho 9,7″ modelu, 128 GB iPhonu SE a červeného iPhonu 7. Nestalo sa tak a spomínané produkty vyšli len pomocou tlačovej správy.

Iné zdroje ako napríklad DigiTimes špekulujú o aprílovom evente, ktorého načasovanie by sa zhodovalo s oficiálnym otvorením nového sídla Apple Park. Event len relatívne krátko po vydaní hneď niekoľkých noviniek však podľa nás nedáva veľký zmysel.

10,5″ iPad Pro dostane vyššie rozlíšenie, hustota displeja sa nezmení

Napriek tomu sa viacerí ľudia, vrátane analytikov a anonymných zdrojov z výrobného reťazca zhodujú na tom, že nový iPad Pro predsa len vyjde na jar. Mohlo by však ísť o spustenie predaja len v obmedzených počtoch, vzhľadom na neskoro spustenú masovú výrobu.

Podľa blogera Johna Grubera zas nedáva zmysel debutovať nový dizajn iOS zariadení – bez tlačidla Home a s redukovanými okrajmi displeja – na novom iPade. Mohlo by to totiž pokaziť dojmy z očakávaného iPhonu 8, ktorý vyjde v septembri. Gruber špekuluje, že 10,5″ iPad s podobnými dizajnovými črtami je v pláne, no možno až na budúci rok.

Renomovaný Ming-Chi Kuo z KGI Securities však naďalej trvá na tom, že nový 10,5“ a 12,9” iPad Pro uvidíme ešte v roku 2017. Či už pôjde o jarný event, predstavenie na WWDC, v septembri spolu s novým iPhonom, alebo až ku koncu roka, sa snáď dozvieme čoskoro.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.