10,5″ iPad Pro dostane vyššie rozlíšenie, hustota displeja sa nezmení

Apple má v pláne v najbližších týždňoch predstaviť novú generáciu iPadu Pro, najvýraznejšou zmenou by pritom mala byť zväčšená uhlopriečka.

Podľa najnovších informácií od Forbes bude mať 10,5-palcový iPad Pro rozlíšenie 2224 x 1668. Ide tak len o mierny nárast oproti súčasnému 9,7″ modelu, ktorý disponuje rozlíšením 2048 x 1536 pixelov. Rozdiel je však priamo úmerný zväčšenej uhlopriečke, čo znamená, že nový model si zachová identickú hustotu obrazovky, teda 264 PPI (pixelov na palec).

Správa z Forbes však ide proti zaujímavému argumentu, o ktorý sa minulý mesiac podelil dizajnér San Provost na svojom blogu. Podľa jeho názoru by mal mať nový iPad rovnaké rozlíšenie ako veľký 12,9 iPad Pro – to by umožnilo rovnakú zobrazovanú hustotu ako pri iPade Mini (326 PPI). Rovnakú logiku Apple využil aj pri prvom iPade Pro. Phil Schiller pri jeho predstavovaní poukázal na jeho šírku, ktorá je identická výške klasického 9,7″ iPadu.

Súčasný 9,7″ iPad Pro s 10,5″ listom papiera. Zdroj: blog.studioneat.com

Nové iPady Pro by mal Apple podľa všetkého odhaliť už budúci mesiac. Okrem vyššie spomínaného 10,5“ iPadu je v hľadáčiku aj nový 12,9” iPad Pro, “budgetový” 9,7“ iPad a nový iPad Mini. iPad Pro v novej uhlopriečke by sa však na pulty predajní údajne mohol dostať až v máji. Zaujímavá je tiež cena lacnejšieho 9,7” modelu – tá by podľa Forbes mohla štartovať už na 299 dolároch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.