Zmena dátumu v iOS môže trvalo poškodiť vaše zariadenie

Ako keby nestačilo, že iPhone sa môže trvalo poškodiť pri výmene Touch ID senzoru, novo objavená chyba v iOS umožňuje zariadenie bricknúť aj pomocou zdanlivo úplne neškodnej veci akou je zmena dátumu.

Ako môžete vidieť na videu nižšie, stačí ak na svojom iPhone ručne nastavíte najstarší možný dátum – 1. januára 1970. Po reštartovaní sa telefón už nezapne.

Chyba sa týka všetkých zariadení so 64-bitovým procesorom – iPhone 5s, iPad Air/Mini a vyššie a zatiaľ neexistuje žiadne známe riešenie. Nefunguje ani DFU mód a vykonanie restore prostredníctvom iTunes.

Nevie sa ani presná príčina problému, no špekuluje sa o probléme s časovými pásmami. Je možné, že po nastavení dátumu na 1. 1. 1970 sú interné hodiny zariadenia nastavené na hodnotu menšiu ako nula, čo následne zmätie systém a spôsobuje opakované reštarty.

Neodporúčame testovať na vlastnej koži, ak samozrejme nechcete mať z telefónu ťažítko.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.