Mobilné aplikácie sa tento rok stanú päťdesiat miliardovým biznisom

Najnovšie dáta od App Annie naznačujú, že príjmy z predaja mobilných aplikácií pre iOS a Android by tento rok mohli prekročiť hranicu 50 miliárd amerických dolárov. V roku 2020 sa pritom očakáva prekročenie hranice 100 miliárd.

Applu bude aj naďalej lídrom čo sa týka celkovej ziskovosti, zatiaľ čo Google a jeho Play Store ďalej zvýši svoj náskok čo sa týka celkového počtu stiahnutých aplikácií. Čína by mala byť hlavný hnacím motorom budúceho rastu ziskov, už v prvej polovici tohto roku by predajom aplikácií mala predbehnúť Spojené štáty.

Mobile-App-Forecast

Dôvodom za zvýšením predajov aplikácií bude trh so smartfónmi a tabletmi, ktorý aj naďalej pokračuje v raketovom raste. Už v roku 2020 by malo byť na svete aktívnych vyše 6 miliárd zariadení (v súčasnosti len 2,6 miliárd). Najrýchlejšie sa nové zariadenia budú objavovať v rozvojových krajinách – Indii, Indonézii, Číne, Mexiku, Brazílii a Turecku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.