Zhrnutie: iPhone 7, Apple Watch 2 a ďalšie novinky už túto stredu

Už túto stredu sa usadíme pred naše Apple TV, pripravíme popcorn alebo nachos, nalejeme kolu a začneme pozerať livestream. Pracovitejší z nás si potom ešte vezmú do ruky MacBook a budú sledovať, aké novinky si zas Apple na tento rok prichystal. Už v stredu bude totiž predstavený iPhone 7 a ďalšie nové produkty.

Tohtoročný septembrový event by mal však patriť viacerým novinkám, nielen iPhonu. Vlastne sa zdá, že by Apple mohol aktualizovať hotové kolekcie produktov. O niektorých sme počuli menej, o niektorých viac, no a o iPhone… o tom už vieme asi všetko. Preto sme si pre Vás pripravili krátke zhrnutie o tom, čo všetko čakať a na čo všetko sa pripraviť.

iPhone 7 a iPhone 7 Plus

Ak všetko platí, Apple by mal tento rok predstaviť opäť dva modely. Čerstvými novinkami budú iPhone 7iPhone 7 Plus, ktoré na tróne vystriedajú generáciu 6s. Apple by mal poprvýkrát upustiť od 16GB kapacity a ako minimum by mal ponúknuť 32GB pamäť. Vzhľadom k vývoju na mobilnom trhu je to dnes logický krok. Ďalšími dvomi kapacitnými verziami by mali byť 128GB256GB, vďaka čomu majitelia najdrahších modelov zrejme ani nebudú potrebovať iCloud. A keď už hovoríme o tom, v redakcii očakávame zvýšenie základného priestoru aspoň na 10GB.

Po dizajnovej stránke by generácia 7 nemala ponúknuť dramatické zmeny. Mal by sa zachovať doterajší hliníkový dizajn, plastové pruhy na zadnej strane však budú upravené a mierne posunuté, aby toľko nebili do očí. Fotoaparát bude naďalej vyčnievať, zrejme si zachová rozlíšenie 12 megapixelov. Oba veľkostné modely ponúknu optickú stabilizáciu obrazu, ale väčší model bude mať zase niečo navyše. Má to byť duálny fotoaparát. Oba majú mať 12 megapixelov, ale zatiaľ nie je jasné, či budú rovnaké alebo sa budú líšiť. Napríklad Huawei P9 má jeden fotoaparát čiernobiely a druhý farebný. Je možné, že podobný systém ponúkne aj iPhone 7 Plus, ale využitie môže byť pokojne iné. Apple by mohol oživiť 3D fotografie, ktoré by sa dali zobraziť za pomoci 3D Touch.

iphone-7-video-leak-space-black

Inou možnosťou využitia duálneho fotoaparátu môže byť rozšírená realita. Tim Cook sa už vyjadril, že táto téma je v Appli veľmi diskutovaná a práve systém duálnej kamery by sa mohol postarať o zvýšenie presnosti merania vzdialenosti a rozmerov objektov pri AR. Dnes totiž, keď napríklad hráte Pokémon GO so zapnutým AR režimom, tak objekty nestoja stabilne na mieste ale sa môžu triasť. Takéto neduhy by sa ale s pomocou patričných technológií mohli dať odstrániť.

iPhone 7 však ponúkne aj zopár kritizovaných vlastností. Jednou z nich je nepochybne odstránenie 3.5mm jacku, za čo si Apple získal posmech u Samsungu a iných výrobcov. Tento krok nepotešil ani majiteľov drahších slúchadiel, keďže takto bude treba používať redukciu. Ani ja nie som fanúšikom tohto kroku. Skôr mám pocit, že to úzko súvisí so snahou zvýšiť predaje slúchadiel Beats, ktoré stavajú prevažne na Bluetooth rozhraní. Apple však chce odôvodniť odstránenie audio jacku tým, že potrebuje zvýšiť vodeodolnosť zariadenia. Ak sú špekulácie pravdivé, iPhone 7 by mohol byť prvým telefónom od Applu s certifikátom vode a prachuodolnosti. Spoločnosť by však mohla priamo do balenia produktu pribaliť bezdrôtové AirPods slúchadlá.

iPhone 7 blue mockup

iPhone Anniversary Edition

Je pravda, že špekulácie o iPhone 7 nenadchli toľko ľudí ako pri predošlých modeloch. Spolu s nimi sa však pomerne často objavovali špekulácie o špeciálnom výročnom modeli, ktorý má byť prelomový na viacerých frontoch. Hovorí sa o ohnutom displeji, sklenenom tele, bezdrôtovom nabíjaní… Jednoducho nekompromisné novinky, aké Apple zvykol predstavovať v minulosti. Výročie iPhonu si však pripomenieme na začiatku januára a predstaviť tento model až o rok by nemuselo byť to pravé orechové. Preto je možné, že Apple buď predstaví tento model spolu s ostatnými alebo ho aspoň poodhalí, ako to spravil aj s Macom Pro na WWDC 2013.

V roku 2017 iPhone údajne čakajú veľké zmeny: nový dizajn, AMOLED displeje, 5,8″ model a ďalšie

Apple Watch 2

Ďalšou novinkou by mala byť druhá generácia hodiniek. Medzi spomínané novinky patrí GPS a barometer, avšak hodinky by mali ponúknuť aj výkonnejší hardvér a tiež sa hovorí o dlhšej výdrži batérie. Najzaujímavejšie na nich je však, že sme (až na tú batériu) nevideli ani jeden únik a všetko ostalo len pri špekuláciách.

Obzvlášť zaujímavé bude potom sledovať, aké modely Apple vydá. Pri prvej generácii sme videli hneď tri kolekcie, no tentoraz to vyzerá, že vyjdú len dve. V súvislosti s vysokou cenou sa hovorí o konci Apple Watch Edition s tým, že spoločnosť by nechala v predaji len kolekcie Sport a Steel. Očakáva sa kompatibilita s doterajšími remienkami.

Apple Watch 2 s GPS modulom prídu už tento rok, najväčšie zmeny sa však ešte len blížia

iPad

Apple už podľa všetkého pracuje aj na novej generácii svojich tabletov, ale udalosti naznačujú, že tablety mohli byť odložené na budúci rok. Na druhú stranu, Apple v týchto dňoch vypredal iPad Air 2 a zdá sa, že predstavenie novej generácie je za rohom. Spoločnosť by mala vyradiť iPad mini a na jeho miesto by mala dosadiť lacnejší 9.7-palcový model. Okrem toho sa hovorí o predstavení iPadu Pro 2 v dvoch veľkostiach – 12,2″10,5″. Tento rok zatiaľ s LCD displejom, budúci rok však už s OLED.

Apple pripravuje 10.5-palcový iPad Pro

Beats

Apple už dávno nie je o jednej spoločnosti. Pred dvomi rokmi odkúpil Beats a tak sa dalo čakať, že skôr či neskôr začne Apple oznamovať nové slúchadlá priamo na svojich eventoch. Prvý takýto event by sa mal udiať práve tento rok a spoločnosť by tu mala predstaviť napríklad modely Beats Solo 3, nové Beats Studio a samozrejme aj menšie modely ako Powerbeats 3. Beats ponúkajú viacero rôznych modelov a písať tu o všetkých, tak by ste tento článok dočítali až počas eventu. Je ale zrejmé, že všetky modely budú bezdrôtové, s možnosťou pripojenia cez Lightning konektor.

beats-silver-gold-spacegray

Červená karta pre…

Je to tak, Apple s každým predstavením vyradí zo svojej ponuky staršie produkty. Ako som už zmienil vyššie, spoločnosť by mohla vyradiť všetky káblové verzie Beats slúchadiel. Červenú by mal zrejme dostať aj iPad mini, keďže toho predaje dnes kanibalizuje iPhone Plus, ktorý ponúka to najlepšie z oboch svetov – veľký displej, landscape režim a mobilné funkcie. Lenže čo v prípade iPhonu? Tam sme názoru, že preč pôjde iPhone 6iPhone 6 Plus. Dnes je najlacnejším modelom totiž iPhone SE, ktorý má vnútornosti z najnovšieho modelu. Okrem toho, strednou triedou bude iPhone 6s/Plus, zatiaľ čo v high-end bude iPhone 7/Plus. Pre pôvodnú šestku jednoducho v tomto portfóliu nie je miesto a tak je zrejmé, že ju Apple vyradí.

iPhone 7: Všetko čo vieme

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť