Apple pripravuje 10.5-palcový iPad Pro

Analytik Ming-Chi Kuo opäť prekvapil. Vo svojom najnovšom reporte odhalil čo-to z budúcich plánov týkajúcich sa iPadu a zdá sa, že spoločnosť sa chce agresívnejšie sústrediť na tablety. Dokonca by mal pripravovať tri nové modely, ktoré budú uvedené už budúci rok.

Apple by mal podľa jeho slov v priebehu roka 2017 predstaviť 12.9-palcový iPad Pro 2, ktorý bude výkonnejší oproti tomu dnešnému a výkonom sa ešte viac priblíži MacBookom. Po jeho boku by mohol predstaviť úplne nový, 10.5-palcový model, ktorý bude vlastne nástupcom doterajšej 9,7″. Zvláštnejšie je však tvrdenie, že Apple plánuje naďalej ponechať v obehu aj túto uhlopriečku, pričom nový 9.7-palcový iPad má byť low-cost.

Zároveň to vyzerá, že tento model bude priamym nástupcom iPadu mini, ktorý svoj najväčší boom zažil v čase prvej generácie, kedy jeho predaje ešte nekanibalizoval iPhone Plus a nemal výrobné problémy. Dnes totiž ľudia, ktorí chcú malý tablet aj mobil, radšej dajú prednosť veľkému iPhonu. Podľa toho to teda vyzerá, že Apple vyradí ďalšiu líniu produktov a v predaji ostane len iPadiPad Pro.

Nové iPady Pro majú disponovať čipom A10X, zatiaľ čo low-cost model ponúkne starší, no stále pekne výkonný čip A9X. O výrobu sa bude v oboch prípadoch starať exkluzívne TSMC. Ani 1% procesorov teda nevyrobí Samsung. V roku 2018 potom Ming-Chi Kuo očakáva veľkú revolúciu. iPady by mali dostať radikálny redesign a Apple má aspoň u jedného modelu využiť flexibilný AMOLED displej. Už dávnejšie sa pritom špekulovalo o spojení iPhonu Plus a iPadu mini, pričom zariadenie malo mať vyklapací displej a jeho “otvorením” sa z mobilu rázom stal tablet.

Pokiaľ ide o predaje, tak budúci rok očakáva 10-20% pokles oproti tomuto roku. Vo fiškálnom roku očakáva, že sa celkové predaje iPadov budú pohybovať v rozmedzí 35-40 miliónov dolárov.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.