Apple Watch 2 s GPS modulom prídu už tento rok, najväčšie zmeny sa však ešte len blížia

Renomovaný analytik Ming-Chi Kuo sa vo svojom najčerstvejšom reporte opäť pozrel na Apple Watch. Teraz však už na pripravovaný druhý model, ktorý by mal byť ohlásený, podľa všetkého, ešte tento rok. Hodinky by mali ponúknuť oproti súčasnej generácii niekoľko zásadných vylepšení, medzi ktoré patrí aj dlhšia životnosť batérie.

Apple Watch 2 by mali okrem lepšej batérie ponúknuť aj zopár ďalších noviniek. Pribudnúť by mal GPS modul, takže hodinky by mohli ponúkať lepšie športové aplikácie, ktoré budú schopné zapisovať zabehnutú trasu aj bez telefónu. Najväčším problémom dnešnej generácie bola totiž priveľká závislosť na iPhone, čo znemožňovalo používanie náročnejších aplikácií. Zdá sa ale, že s Apple Watch 2 by sa mal tento status zmeniť.

Inou novinkou má byť barometer, ktorý by mohol mať podobné využitie ako v smartfónoch: pomáhal by zariadeniu presnejšie určiť jeho GPS polohu. Táto teória dáva, vzhľadom k prítomnosti GPS modulu, zmysel. Hodinky tiež potešia zvýšenou úrovňou vodeodolnosti a prachuodolnosti. Aktuálna generácia ponúka certifikát IPX7, teda majú vydržať po dobu 30 minút v hĺbke do 1 metra, ale nie sú prachuvzdorné.

apple-watch-2016-2

 

Nakoniec by mali hodinky ponúknuť výkonnejší procesor od TSMC, čo je vec, ktorú by ocenilo už mnoho súčasných majiteľov. Nie je totiž tajomstvom, že dnešný model trápi dlhé spúšťanie a načítavanie softvéru. Po dizajnovej stránke by mali mať nové hodinky prakticky rovnaký vzhľad a veľkosti ako súčasná generácia, kvôli zachovaniu kompatibility s remienkami.

Ming-Chi Kuo nakoniec očakáva, že sebestačné hodinky s podporou LTE môžu vstúpiť do predaja najskôr v roku 2017 v tretej generácii Apple Watch. V súvislosti s prvou generáciou tvrdí, že Apple by mal opäť znížiť cenu a tiež by mal mierne navýšiť výkon procesoru. Pokiaľ ide o predaje, k najväčšiemu nárastu by malo dôjsť medzi rokmi 2018 a 2020, kedy očakáva väčšiu zmenu designu, viac zdravotných funkcií schválených FDA a tiež uvedenie prvých 5G LTE sietí do prevádzky.

Novšie modely zrejme budú využívať aj špeciálny all-in-one zdravotný čip od Samsungu, ktorý je úspornejší, menší a dokáže ponúknuť viac funkcií. Drvivá väčšina fitnes trackerov a podobných doplnkov dnes totiž ponúka len krokomer, výškomer a meranie tepu. Bio-Processor od Samsungu dokáže mimo iného ponúkať elektrokardiogram, meranie teploty pokožky a veľa ďalších vychytávok.

Samsung Bio-Processor

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.