Xiaomi predstavil nového konkurenta MacBooku – Mi Notebook Air

Po početných správach, že známy čínsky výrobca smartfónov Xiaomi plánuje vstúpiť aj na trh s laptopmi, spoločnosť predstavila Mi Notebook Air. Konkuruje MacBooku dizajnom aj cenou.

Mi Notebook Air (áno, tak sa skutočne volá) bude dostupný v dvoch variantách, 13,3-palcovej a ľahšej, 12,5-palcovej. 13,3″ verzia je z dvojice výkonnejšia, ponúkne Intel Core i5 procesor, 256GB PCIe SSD, 8GB RAM a grafickú kartu Nvidia GeForce 940MX, ktorá by mala potiahnuť herné tituly ako Dota 2 v plynulých frameratoch. Oproti menšiemu bratovi má taktiež USB typu C.

Xiaomi Mi Notebook Air 01

12,5″ model poháňa slabší Core M3 procesor, integrovaná grafika, 4GB RAM a 128GB SSD. Ponúka však ľahšiu váhu (1,07 kg oproti 1,28 kg) a dlhšiu životnosť batérie. Xiaomi tvrdí, že laptop vydrží 11 a pol hodiny na jedno nabitie, oproti 9 a pol hodinám na väčšom modeli. Obe verzie majú displej s rozlíšením 1920×1080 pixelov. Xiaomi laptopy predáva pod vlastnou značkou, ako však poznamenal server CNET, v skutočnosti ich vyrába partner spoločnosti Tian Mi.

Mi Notebook Air zaujme okrem špecifikácií aj kvalitnou kovovou konštrukciou v striebornom a zlatom prevedení a veľmi čistým dizajnom bez zbytočných ornamentov. Ten na trhu Windows laptopov nie je až tak častý. Popri dizajnu však novinka od Xiaomi konkuruje MacBookom aj zaujímavou cenou. 13,3“ model sa bude predávať za 4999 čínskych juanov (približne 750 dolárov) a 12,5” verzia za 3499 juanov (približne 525 dolárov).

Laptopy budú v Číne dostupné od 2. augusta, či sa však dostanú aj za hranice krajiny, je zatiaľ otázne.

Xiaomi Mi Notebook Air 02

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.