Sú toto prvé zábery Lightning na 3,5 mm adaptéra od Applu?

Vietnamský server Tinthe zverejnil zaujímavé zábery údajného Lightning na 3,5 mm adaptéra, ktorý by sa mohol začať predávať spolu s iPhonom 7.

Ako už dobre vieme, pripravovaný iPhone 7 sa zrejme nadobro zbaví zaužívaného 3,5 mm audio jacku. Ako však bude túto situáciu riešiť samotný Apple, zostáva záhadou. Budú sa v balení s telefónom nachádzať nové Lightning slúchadlá, alebo adaptér na tie súčasné? Bude Apple predávať Lightning – 3,5 mm adpatér samostatne? To sa asi dozvieme až v septembri, oficiálny adaptér však bezpochyby existovať bude.

Práve zábery tohto oficiálne vyzerajúceho adaptéru sa nedávno dostali na internet. Pochádza údajne priamo z továrne Foxconn vo Vietname a autor článku verí, že ide o skutočný Apple produkt. Najviac tomu nasvedčuje dizajn, ktorý dokonale nasleduje ostatné príslušenstvo spoločnosti ako napríklad USB-CThunderbolt adaptéry.

Adaptér je podľa článku taktiež plne funkčný, funguje však len so zariadeniami s nainštalovanou betou iOS 10. Po pripojení k iOS zariadeniu s iOS 9 v systéme vyskočí hláška, že toto príslušenstvo nie je podporované. Či už ide o pravý Apple adaptér, alebo nie, ide určite o elegantnejšie riešenie ako súčasné Lightning – 3,5 mm prevodníky na trhu.

Ak by sa napokon Apple rozhodol takýto adaptér pribaliť k iPhonu 7, rozhodne by uľahčil inak bolestivý presun na digitálne slúchadlové porty, ktorý nás čaká v budúcich rokoch.

Lightning na 3,5 mm adaptér 1 Lightning na 3,5 mm adaptér 2 Lightning na 3,5 mm adaptér 3

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.