WWDC 2016: tvOS prinesie vylepšenú Siri a ľahšie prihlasovanie do aplikácií

Ako súčasť programu WWDC prišlo samozrejme aj na tému tvOS. Aktualizácie tohto operačného systému pre Apple TV boli predstavené verejnosti a my vám prinášame ich zhrnutie.

f1465839071

Ako prvú vec v tvOS, nám Eddy Cue predstavil pridanie stanice Sling TV do zoznamu programov. Spoločnosť Apple taktiež vytvorila úplne novú remote aplikáciu, ktorá kopíruje diaľkovéý ovládač Siri Remote. Táto aplikácia vám umožní zadávať text pomocou klávesnice na obrazovke. Siri na tvOS už vie vyhľadávať filmy podľa špecifických tém ako napríklad komédie z 80tych rokov a taktiež videá na YouTube. Ďalej nám tvOS predstaví službu “Live tune in”.

f1465838981

Pomocou tohto príkazu tvOS prepne práve sledovaný kanál na kanál, ktorý ste požadovali. Taktiež už sa nebudete musieť neustále prihlasovať do Apple TV, pomôže s tým nová funkcia “Single sign-on”. Čo sa týka dizajnu, tvOS dostane aj tmavý nádych, čo určite veľa užívateľov poteší. Avšak na tieto všetky funkcie si budeme musieť počkať ešte chvíľu, keďže spoločnosť Apple zatiaľ vydala iba betu operačného systému tvOS.

f1465839243

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.