WWDC 2016: watchOS 3: Dock, Control Center a ďalšie novinky

Prvým operačným systémom, ktorý bol predstavený počas WWDC je watchOS 3.

Prvou témou počas WWDC bol operačný systém pre hodinky Apple Watch s názvom watchOS 3, ktorý sa prezentuje niekoľkými vylepšeniami. Apple sa sústredil najmä na nedostatky, na ktoré sa často sťažovali používatelia a vývojári.

Výrazne rýchlejšie ako kedykoľvek predtým

Nová aktualizácia prináša vylepšenie výkonu. Vďaka funkcii “Instant Launch” sa aplikácie aktualizujú na pozadí a spúšťajú sa až sedemkrát rýchlejšie.

Dock

Nová funkcia pre bočné tlačidlo. Po jeho stlačení sa vám zobrazí Dock, v ktorom máte rýchly prístup k vybraným aplikáciam a pre ich spustenie nemusíte ísť do menu, navyše zobrazujú aktuálne informácie.

WWDC watchOS 3 Dock

Control Center

S watchOS 3 prichádza aj do hodniek Apple Watch dôverne známe rozhranie, ktoré poznáte už z iPhonu alebo iPadu, Control Center. Ponúkne napríklad informácie o stave batérie, možnosť aktivovať letový mód, režim nerušiť alebo tichý režim.

WWDC watchOS 3 Control Center

Nové ciferníky

Pribudli nové ciferníky a posunutím prsta sa dajú jednoduchšie meniť.

WWDC watchOS 3 ciferniky 2

Správy

Na správy bude môžné v novom operačnom systéme rýchlejšie odpovedať vďaka novej funkcii s názvom “Scribble”. Tá umožňuje písať na displeji hodiniek jednotlivé písmena, ktoré potom watchOS 3 automaticky rozpozná, vďaka čomu môžete pohodlnejšie písať dlhšie správy.

WWDC watchOS3 Scribble

Tiesňové volania

Podržaním bočného tlačidla hodinky automaticky vytočia tiesňovú linku. Volanie sa uskutoční pomocou iPhonu alebo prostredníctvom WiFi siete. Je jedno v ktorej krajine sa budete nachádzať,  hodinky Apple Watch budú vedieť správne číslo. Automaticky sa odošle aktuálna poloha a informácia o stave núdze aj vašim známym.

WWDC watchOS 3 911

Ďalšie novinky

– pribudla aplikácia pre vozičkárov.

– Apple prináša do watchOS 3 novú aplikáciu na dýchanie, ktorá je navrhnutá tak, aby  pomocou relaxačných techník minimalizovala stres.

–  športové aktivity môžu byť teraz zdielané medzi priateľmi, prípadne správou alebo hlasovou správou z prostredia aplikácie sa môžete povzbudzovať k lepším výsledkom.

– ďalšie nové aplikácie sú Poznámky a “Find My Friends”.

Aktualizácia operačného systému watchOS 3 bude bezplatne dostupná na jeseň tohto roka a beta verzia bude uvoľnená ešte dnes, počas konania WWDC.

WWDC watchOS 3 upgrade

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.