Ako vyriešiť Touch Disease na Slovensku

iPhone 6 touch disease

Touch Disease je problém, ktorému sme sa venovali už niekoľkokrát. V skratke ide o to, že iPhone 6 a iPhone 6 Plus majú problém s touch IC controllerom, kvôli čomu prestáva týmto telefónom fungovať dotykový displej.

Jedná sa teda o výrobnú vadu, ktorá reálne ohrozuje desiatky miliónov iPhonov 6 a iPhonov 6 Plus. Teda všetky, ktoré boli kedy vyrobené. Problém sa však prejavuje až po určitom čase a v USA sa začal prejavovať len tento rok, kde cez leto zaznamenávali servisy stovky reklamácií každý týždeň. Situáciu nijak nezlepšuje ani Apple, ktorý o probléme vie, ale ani po mesiaci ho nepriznal a zákazníkom navrhuje platenú výmenu zariadenia za nový kus (340$). Aj preto už Apple v USA čelí žalobe zo strany viac ako 10 000 užívateľov.

Problém má však globálny charakter a výnimkou nie sú ani telefóny na Slovensku. Lacnejšie riešenie pre odstránenie Touch Disease poskytuje celkom známy slovenský servis PCexpres. Ten totiž za 100€ ponúka možnosť opraviť, prípadne vymeniť a zaplátať vadný Touch IC controller umiestnený na základnej doske telefónu. Podľa slov servisu trvá takáto služba maximálne 48 hodín. Servis nám potvrdil 90% úspešnosť tohto riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.