Float Shelf – najlepšia dizajnová polica pre iMac má dnes svetovú premiéru na Kickstarteri

Jedným z hlavných rozdielov, ktorý si pri iMacu všimnete na prvý pohľad, bol odjakživa dizajn. Na rozdiel od bežných PC, ktoré spolu s káblami a jednotlivými komponentmi zaberú takmer celý stôl, iMac vždy razil cestu pracovného stola bez rušivých prvkov. V podstate máte na stole len elegantný tenký displej v hliníkovom tele spolu s bezdrôtovou klávesnicou a myšou, prípadne Magic Trackpadom. Všetko dôležité, no pre používateľa nepodstatné, je ukryté pod povrchom, aby vás to nerušilo. Napriek tomu sa aj s iMacom môžete dostať do stavu, že si pracovný stôl zapratáte napríklad externými diskmi, čím môžete dojem čistého stola rýchlo pokaziť.

S Float Shelf sa však aj tento problém stane minulosťou.

Float shelf gif clutter

S Float Shelf totiž získate ďalší úložný priestor a to priamo na zadnej strane vášho iMacu. Ide o elegantný kus hliníku s patentovaným spôsobom uchytenia na iMac bez nutnosti zložitého montovania. Na stojan iMacu sa jednoducho nasunie, o zbytok sa postará precízna geometria, použitá pri konštrukcii, a gravitácia.

Float Shelf flowers

Podobné police od konkurencie ponúkajú len tretinovú plochu a udržia len o čosi viac ako jeden externý disk. Sú vytvorené z tenkého ohybného kovu upraveného len povrchovo a k iMacu sa musia niekedy až príliš zložito montovať.

Float Shelf montáž gif

Float Shelf je vyrobený z hlíníku na úrovni vhodnej aj do letectva a bez problémov unesie viac ako 4,5 kg príslušenstva či ozdôb, ktoré chcete na policu umiestniť. Svojim dizajnom a kvalitným prevedením pôsobí Float Shelf, ako keby bol vyrobený samotným Applom. Vďaka tomu je jedno, či chcete Float Shelf využiť na ukrytie doplnkov na vašom pracovnom stole doma, alebo naopak, chcete použiť tento prídavný priestor na vystavenie vašich obľúbených predmetov, ktoré uvidia napríklad klienti sediaci oproti vám.

Float Shelf skycrappers

Tvorcom Float Shelf je Steve King z PRISM Designs, ktorého môžete poznať z úspešných Kickstarter kampaní HAND Stylus (vyzbieraných 300 tisíc USD) a REMORA Stylus & pen holder (vyzbieraných 30 tisíc USD). Spolu už vyzbieral viac ako 330 tisíc USD, pričom jeho projekty sú najúspešnejšími v rámci svojich kampaní. Zrejme pochytil trochu talentu od zakladateľov Apple, Steva Jobsa a Steva Wozniaka, s ktorými chodil na strednú školu, keďže vyrastal v Silicon Valley.

Float Shelf flower

Ako už tušíte, aj Float Shelf sa na svet dostáva prostredníctvom Kickstarter kampane, ktorá začína práve dnes. Jej cieľom je vyzbierať 25 tisíc USD, ktoré sú potrebné na pokrytie nákladov na výrobu. Prostredníctvom obľúbeného Kickstartera si tak viete kúpiť Float Shelf v špeciálnej uvádzacej cene 75 USD za verziu pre 21,5” iMac (16,5 x 45,7 cm) a 85 USD za verziu pre 27” iMac (16,5 x 56 cm). Prvé kusy sa k zákazníkom dostanú v apríli 2017. Kompatibilné sú s iMacmi s aktuálnym dizajnom so stenšenými okrajmi. Patentovaný dizajn nielenže umožňuje jednoduchú inštaláciu bez nástrojov, ale aj ochráni povrch stojanu iMacu pred poškodením.

Float Shelf figurky

Ďalšie informácie vrátane možnosti nákupu a podpory tohto projektu nájdete priamo na stránkach Kickstarter.

 

Aktualizácia 14.10.2016:

Projekt získal na Kickstarteri 90 % plánovaných finančných prostriedkov len za tri dni od uvedenia. Pri tejto príležitosti taktiež bola rozšírená podpora pre staršie Macy. Zatiaľ čo pôvodne bol Float Shelf dostupný len pre najnovšie 21,5″ a 27″ iMacy, teraz už bude k dispozícii aj pre 17″, 20″, 21,5″ a 24″ iMacy, 27″ Thunderbolt displeje, 20″ a 23″, 24″, 27″ a 30″ Cinema displeje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.