Vylepšená aplikácia Remote pre Apple TV je na ceste

Na celosvetovej develoeprskej konferencii, viac známej pod pojmom WWDC nám spoločnosť Apple odhalila novú a vylepšenú aplikáciu s názvom Remote.

Aplikáciu pre iOS zariadenia úplne od základov “prekopali” a ešte viac nám zjednodušili ovládanie štvrtej generácie Apple TV za pomoci iPhonu alebo iPadu. Vo videu nižšie si môžeme pozrieť ako táto nová aplikácia vyzerá a čo obsahuje. Aplikácia využíva rozhranie Bluetooth aby sa pripojila k Apple TV a jej používateľské rozhranie sa veľmi podobá Siri Remote. Keď sa prehráva film alebo muzika, aplikácia Remote zobrazí vďaka funkcii “Now Playing” (práve hrá), všetky dostupné informácie o práve prehrávanom médiu. Hneď pod informáciami sa nachádza tlačidlo Home a Siri. Remote môžete používať pomocou vášho hlasu alebo aj klasicky, pomoc dotykových gest.

apple-tv-3gen-pair-remote

Písanie v tejto aplikácií ako je napríklad heslo a užívateľské meno je omnoho jednoduchšie, keď aplikácia rozpozná každé textové pole a automaticky zobrazí klávesnicu. Všetky príkazy pre hlasového asistenta Siri sú samozrejme tiež podporované a nechýba ani diktovanie textu. Jednou veľkou výhodou pre hráčov je, že aplikácia využíva gyroskop a akcelerometer zariadenia, vďaka čomu môže iOS zariadenie slúžiť ako joystick pre hry na Apple TV. Aplikácia Apple TV Remote je aktuálne dostupná iba pre developerov, čo znemená, že sa dá stiahnuť iba za pomoci developerského účtu na Apple. Nie je zatiaľ známe, kedy plánuje Apple predstaviť túto novú aplikáciu, ale predpokladá sa, že bude vydaná spoločne s tvOS 10 a iOS 10. Aplikácia vyžaduje iOS 9.3.2 a tvOS 9.2.1 čo znamená, že by mohla byť vydaná ešte pred predstavením vyššie spomenutých dvoch nových operačných systémov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.