Vážna chyba v Apple TV spôsobuje obmedzenie rôznych funkcií

Niektorí majitelia druhej a tretej generácie Apple TV sa v posledných dňoch stretli so záhadnou chybou, ktorá ako keby znefunkčnila ich zariadenia. 

Poškodené modely Apple TV sú schopné zobrazovať iba Počítače, Muziku a Nastavanie. Žiadne ďalšie funkcie už neukazujú. Zákazníci, ktorí sa stretli s touto chybou nemajú možnosť sletovať Netflix, Hulu a ďalšie Apple TV kanály. Táto chyba tu už nejaký čas je, no zdá sa, že v posledných dňoch nabrala na obrátkach. Internetový portál MacRumors dostal niekoľko sťažností ohľadne tohto problému cez email. Taktiež na ich fórach a na fórach Reddit je množstvo diskusných vlákien súvisiacich s touto témou.

apple-tv-560

Zdá sa že ani reštartovanie Apple TV, resetovanie routeru alebo resetovanie Apple TV nepomáha. Zmena regiónu dočasne pomohla, no následne sa opäť chyba objavila. Niektorí užívatelia vyriešili problém zmenou DNS nastavení. Bohužial ale táto oprava nepomohla všetkým. Jeden z užívateľov MacRumors opísal tento problém.

brokenappletv-800x450

Všetko čo vidím je len Počítače a Nastavenia. V nastaveniach mám prístup u všetkému okrem hlavných nastavení. Nie je tam absolútne nič ako možnosť. Rešteratoval som Apple TV a aj môj AirPort Extreme. Resetoval som Apple TV a naspäť do neho vložil svoje údaje ako je iCloud účet atď. Čo je divné, že iTunes nerozpozná moju Apple TV keď ju na priamo pripojím pomocou kábla k môjmu Mac Mini. Vôbec sa neukáže. Čo sa kurnik stalo? Apple, máš pre to vysvetlenie?

appletv-netflix-100012966-orig

Nie všetci užívatelia Apple TV majú tento problém. Ale chyba sa rozširuje. Iba druhá a tretia generácia má tento problém. Štvrtá generácia zatiaľ ide v pohode.

Zamestnanec Apple podpory povedal zákazníkovi, že na oprave tohto problému sa pracuje a ľudia majú onedlho očakávať aktualizáciu. Ďalší užívateľ potvrdil túto správu s tým, že Apple bude do pár hodín ponúkať aktualizáciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť