Najobjednávanejšími MacBookmi sa stali nové MacBooky Pro

V rozhovore s The Independent, marketingový šéf Apple, Phil Schiller oznámil, že spoločnosť dostala viac objednávok na nový MacBook Pro, ako ktorákoľvek generácia pred ním. 

Schiller sa priznal, že predčasné debaty a kritiky na margo nových MacBookov Pro boli pre neho “tak trochu prekvapením”, no ihneď po tom povedal, že “je to v pohode” a bežné pri nových produktoch od Apple.

phil-schiller-medium2015

Phil Schiller dostal otázku: Ste prekvapený vlnou kritiky na nové MacBooky Pro?

“Aby som pravdu povedal, bolo to pre mňa trocha prekvapujúce. Ale potom som si povedal, že ani vlastne nie. Nikdy som nevidel, aby sa skvelý nový produkt od Apple vyhol vlne kritiky a rôznych debát. Riskovali sme a samozrejme s každým krokom vpred príde aj zmena, s ktorou sa treba vysporiadať. Naši zákazníci sú vášnivý, čo je úžasné.”

Zaujíma nás čo majú radi a o čo sa zaujímajú. A je našou prácou pomôcť ľuďom prejsť cez tieto zmeny. Vieme, že sme spravili dobre, keď sme sa rozhodli, čo do nového MacBooku zakomponujeme a výsledkom je najlepší notebook aký bol kedy vyrobený. Avšak nemusí byť tou správnou voľbou pre všetkých. To je v poriadku, niektorí ľudia sa tak isto cítili, keď prišiel prvý iMac. No všetko sa nakoniec v dobré obrátilo.”

Musíme poznamenať nasledovné Schillerové slová. “Nový MacBook je najlepší notebook, aký bol kedy vyrobený” a v zapätí dodal “ale nemusí byť vhodný pre každého”.

new-macbooks

“Pevne verím, že každý dostane šancu vyskúšať si nový MacBook Pro a zistiť aký je skvelý. Je to jeden veľký krok dopredu a príklad toho, ako sa moc snažíme investovať do Macu. Milujeme Mac a sme ním podsadnutý či už stolovou verziou alebo notebookom. Vlastne tak ako sme vždy boli.”

Niektoré spoločnosti sa snažia prekonať rozdiel medzi notebookom a tabletom. Schiller povedal, že základný L tvare je niečo čo má perfektný zmysel a len tak sa nevytratí.

gettyimages-618585184

Schiller taktiež poznamenal, že sa Apple už taktiež zaoberal ako spojiť tablet a laptop dohromady. Avšak následne oznámil, že to bol zlý nápad.

“Ak pridáte na Mac dotykovú plochu, budete musieť vymyslieť spôsob, ako vytvoriť pre užívatelia skvelý zážitok, keď bude behať po touchscreene na Macu s prstom. Verte mi, už sme to riešili. Je to zlý nápad. Nie je to tak intuitívne ako s myšou a trackpadom.”

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť