TSMC už začína vyrábať čipy Apple A11

Apple A11

iPhone 7 je už prakticky hotový a tak nastal čas posunúť sa ďalej. Zatiaľ čo my ešte stále čakme na jesenný event, Apple už rokuje s dodávateľmi o výrobe komponentov pre nasledujúcu generáciu.

Podľa serveru DigiTimes malo TSMC získať kontrakt na výrobu procesorov A11 pre budúcoročný iPhone. Apple už mal dokonca tajwanského výrobcu požiadať o vyrobenie prvých prototypov, ktoré poslúžia Applu na testovacie účely. Čipy budú vyrábané s pomocou 10nm procesu, teda procesu, ktorý je výrazne napred oproti dnešným procesorom. Použitie 10nm procesu sa odrazí jednak na rozmeroch čipu a jednak na spotrebe. Pri rovnakých rozmeroch môže tento čip ponúknuť minimálne o 50% viac výpočtového výkonu. Taktiež možno očakávať nárast grafického výkonu, podobne ako doteraz.

TSMC sa stará aj o výrobu procesorov Apple A10 pre tohtoročný iPhone 7. Vzhľadom k minuloročnej situácii sa Apple rozhodol prenechať tajwanskej firme 100% výroby. iPhone 6s totiž okrem čipov TSMC využíval aj čipy od Samsungu, tie však boli menej výkonné a mali o niečo vyššiu spotrebu. Je preto jasné, že Apple nechce opakovať situáciu, kvôli ktorej sa mu od nespokojných zákazníkov vrátilo množstvo kusov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.