Parallels Desktop 12 prináša podporu pre macOS Sierra, vyššiu rýchlosť a ďalšie novinky

Parallels vydalo ďalšiu verziu svojho virtualizačného nástroja. Parallels Desktop 12 pre Mac prináša v prvom rade podporu pre macOS Sierra a zopár noviniek týkajúcich sa používania Windows 10 na Macu.

Najnovšia verzia Parallels Desktop so sebou prináša funkciu Always On, vďaka ktorej bežia kľúčové funkcie systému Windows 10 na pozadí. Výsledkom je možnosť okamžite otvárať Windows aplikácie, ako aj spravovať zálohovanie a aktualizácie systému. Rovnako tak umožňuje táto funkcia priraďovať špeciálne úlohy jednotlivým Windows aplikáciám a tiež pribudla vylepšená integrácia služieb Microsoft Edge, Office 365, Outlook a Xbox App. Osobitou novinkou je partnerstvo medzi Parallels a Blizzardom, vďaka ktorému sa dá hrať jeho najnovší megahit Overwatch aj na Macu.

Parallels 12 ďalej prinieslo novinky v plynulosti. Vytváranie snapshotov je o 90% rýchlejšie, pozastavenie virtuálneho PC o 60%, rýchlosť zdieľaných priečinkov sa zvýšila o 25% a nakoniec, kompilovanie projektov tvorených vo Visual Studio je rýchlejšie o 25%. Autori ďalej tvrdia, že v určitých podmienkach prináša 12. verzia zlepšenie spotreby batérie o 10%.

Finálnou novinkou je Parallel Toolbox. Jedná sa o samostatnú sadu nástrojov, ktoré fungujú ako widget vo vrchnej lište. Táto sada nástrojov umožňuje napríklad nahrávať obrazovku (narovinu, zapnúť QuickTime a hrabať sa v jeho ponuke je zdĺhavé), robiť screenshoty, nahrávať zvuk, archivovať súbory, sťahovať a konvertovať video, zamykať obrazovku a tak ďalej. Toolbox je samostatná aplikácia, ktorá stojí 10 dolárov ročne. Prípadne ju dostanete zadarmo k Parallels Desktop 12. Ten stojí 80 dolárov pre nových užívateľov. Majitelia predošlých dvoch verzií majú nárok na upgrade za 50 dolárov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.