Touch Bar vyrába Samsung, Apple testuje 12″ MacBook s OLED displejom

Hoci to vyzerá, že sú Apple a Samsung na nože, na pozadí spolupracujú. Napríklad OLED panel u nového MacBooku Pro vyrába práve Samsung.

Tvrdí to kórejský portál ETNews, ktorý vraví, že Touch Bar vyrába v jednej zo svojich fabrík práve Samsung Display. Zdroje blízke Samsungu tvrdia, že si Apple objednal pevnejší typ OLED panelov, ktoré sa vyrábajú na linke A2. Kalifornská spoločnosť pritom chcela spočiatku použiť LCD, ibaže takýto panel bol 3-krát taký hrubý než panel vyrobený OLED technológiou a zároveň by nebol taký úsporný.

Obrovskou výhodou OLED nad LCD je totiž vyššia úspornosť a tenkosť, teda dva kľúčové faktory pre Apple. Displeje nemajú externé podsvietenie, namiesto toho svietia len samotné pixely. Čierne pixely sú teda vypnuté a aj preto je čierna farba podaná kvalitne. Vďaka tenkosti sa pre zmenu vytvára priestor pre ďalšie komponenty, a v prípade Applu aj dôvod pre stenšenie celého produktu. Aj to je dôvod, prečo Apple začal testovať panely pre 12″ MacBook. Ten by mal byť dokonca prvým počítačom Applu, ktorý by disponoval OLED displejom. Okrem toho by samozrejme nemal chýbať ani Touch Bar.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť