Tim Cook sa stretol s Shigeru Miyamotom aby si vyskúšal Super Mario Run

Počas návštevy v Japonsku, sa generálny riaditeľ Apple Tim Cook stretol s legendárnym dizajnérom hier od Nintenda, Shigeru Miyamotom.

Včera ráno zdieľal Cook ranný pozdrav z krajiny vo forme fotky, kde kráčal skrz torii, tradičnú japonskú bránu. Tim Cook neskôr tweetol, že sa učil ako hrať nadchádzajúcu hru Super Mario Run v čase, keď sa stretol s Miyamotom a jeho tímom z riaditeľstva Nintenda v meste Kyoto. Shigeru Miyamoto sa objavil na septembrovom evente a oznámil, že nová hra by sa na iOS zariadeniach mala objaviť koncom roka. Spoločnosť Nintendo niekoľkokrát odmietla dať licenciu svojho duševného vlastníctva iným platformám zo strachu, že by to ohrozilo ich vlastné konzoly a ručne ovládaný spôsob podnikania.

nintendologo2

Ale na začiatku 2015 spoločnosť zmenila svoj názor a oznámila, že sa stane partnerom japonskej firmy na výrobu hier DeNA a vydá do marca 2017 päť hier. Miyamoto konštatoval, že väčšina detí sa dostane do prvého kontaktu nie s ich konzolami ale s rodičovým telefónom. Tým, že v jednoduchých hrách od DeNA pridajú známe postavy ako Mario, presvedčia hráčov aby prešli z mobilov na ich konzoly pre komplexnejšiu zábavu. Nintendo a DeNA plánujú vydať hry Animal Crossing a Fire Emblem ešte túto jeseň.

164622

Cookov výlet v Japonsku sa začal v Shenzene v Číne, kde oznámil otvorenie nového výskumného a vývojového centra. Nie je jasné, čo ešte Cook plánuje urobiť počas svojho výletu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.