Apple Pay je dostupný na Novom Zélande

Apple Pay bol včera spustený na Novom Zélande a zároveň si tak označil jedenástu krajinu kde už funguje.

Označenie “Coming Soon” (Čoskoro) zmizlo zo stránok Apple Pay pre Nový Zéland. Webová stránka Stuff neskôr potvrdila funkčnosť tejto služby v krajine. Apple Pay je na Novom Zélande funkčný vďaka partnerstvu s tamojšou ANZ bankou, čo znamená, že služba sa dá použiť iba pomocou VISA a debetných kreditných kariet. Dôvodom je, že banka ANZ používa iba tieto verzie platobných kariet. Niektoré banky v Austrálii a na Novom Zélande neboli ochotné prijať Apple Pay, kvôli poplatkom, ktoré Apple vyberá. Vedúci ANZ banky, Liz Maguire pre Stuff prezradil, že Apple Pay stojí za ten poplatok.

apple-pay-france2

Apple Pay je kompatibilné so všetkými najnovšími iPhonmi, vrátane iPhone 6, 6s, 7, 6 Plus, 7 Plus a SE. Plus je dostupný aj pre iPhone 5, 5c a 5S spolu s Apple Watch. Apple varuje, že na Novom Zélande môže byť požadovaný váš PIN, keď zaplatíte viac ako 80 NZD. Podobné podmienky sú zavedené aj v iných krajinách z bezpečnostných dôvodov. Pre transakcie pod 80 NZD nie je potrebné TouchID (ani kontakt Apple Watch s pokožkou).

pretapplepaydesktop

Apple Pay je na Novom Zélande dostupný v mnohých spoločnostiach ako je napríklad McDonald’s, Domino, Glassons, K-Mart, Hallenstein Brothers, Stevens, Noel Leeming, Storm, atď. Apple Pay je dostupný v USA, Veľkej Británii, Číne, Austrálii, Rusku, Kanade, Švajčiarsku, Singapuru, Francúzku, Hong Kongu a na Novom Zélande. Na konci roka sa môžeme dočkať spustenia služby v Španielsku. Apple Pay bude taktiež onedlho dostupné v Japonsku, Španielsku a Taiwane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.