Tim Cook prezradil zameranie nového R&D centra v Yokohame

Generálny riaditeľ Apple Tim Cook počas svojej cesty krajinou vo vysokorýchlostnom vlaku poznamenal, že Japonsko bude hrať veľkú rolu v nadchádzajúcom vývoji UI (umelej inteligencie) spoločnosti Apple. 

V rozhovore s Nikkei Asian Review Cook odhalil, že nové, pokročilé R&D centrum v Yokahame (ukončenie výstavby sa plánuje v decembri) sa bude sústrediť na “hlbší vývoj” a bude “veľmi odlišné” od R&D centra v Číne. Cook k tomuto centru nepodal žiadne bližšie špecifikácie. Avšak Tim Cook naznačil, že jeden z hlavných úloh centra bude vývoj umelej inteligencie. Japonské robotické dedičstvo je legendárne vďaka rokom úspešného budovania priemyselných robotov, ale stav výskumu UI ostáva nejasný vzhľadom k jeho nedostatku investícií a hlbšieho výskumu z veľkého množstva analyzovaných dát v porovnaní so spoločnosťami ako je Facebook alebo Google, ktoré už UI naplno skúmajú. Aby sa krajina zlepšila, Japonsko pred nedávnom otvorilo Center for Advanced Integrated Intelligence Research v Tokyu (RIKEN), zamerané na vývoju systému AI, ktorý bude schopný riešiť problémy za použitia “Big Data”. Inštitúcia bude spolupracovať s veľkými spoločnosťami ako je Sony, NEC a Toyota. Očakáva sa aj dotovanie štátom vo výške 99,7 milióna dolárov pre ďalší finančný rok.

cumx99kwyaa5klx-jpg-large-e1476696043196-800x843

Inde vo svojom rozhovore, Cook rozprával o japonskom modely iPhonu, v zmysle hardvérovej integrácie s bezdotykovým štandardom FeliCa od Sony, ktorý je používaný v celej krajine na rýchle platby. “Japonsko je pre nás dôležité.  FeliCa vznikla v Japonsku. Takže FeliCa je tým pádom tiež dôležitá.” poznamenal Tim Cook pre Nikkei Asian Review. Cook pevne veril, že Apple Pay spolu s iPhonom a Apple Watch prinesie do krajiny “bezhotovostnú spoločnosť”. “Radi by sme sa stali tými, ktorí odoberú papierové peniaze zo systému. Nemyslíme si, že konzumenti majú radi papierové peniaze či mince.” O Apple sa hovorí, že spolupracuje s IBM a Japan Post Holdings na ponúkaní zdravotnej starostlivosti pre starších s iPadom v strede programu.

tim-cook

Počas svojej návštevy v Japonsku, sa Tim Cook stretol s legendárnym herným dizajnérom z Nintenda, Shigeru Miyamotom a zahral si Super Mario Run. Jedná sa o hru, ktorá by mala na iPhone doraziť koncom roka. Nie je zatiaľ známe, kam Cook počas svojej cesty krajinou zamieri.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.